Чортків online

Управління освіти, молоді та спорту інформує:

Окремі питання щодо ЗНЗ – 2018

1.Які нормативні документи регулюють проведення основної сесії зовнішнього незалежного оцінювання у 2018 році?

Набув чинності наказ Міністерства освіти і науки України від 31 липня 2017 року № 1103 «Деякі питання проведення в 2018 році зовнішнього незалежного оцінювання результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти», який врегульовує основні питання проведення зовнішнього незалежного оцінювання в 2018 році.

2.Коли проходитиме реєстрація на участь в основній сесії ЗНО-2018?

Наказом Міністерства освіти і науки України від 19 вересня 2017 року № 1287 затверджено календарний план підготовки та проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2018 році.

Відповідно до наказу, реєстрація осіб для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні триватиме з 6 лютого до 19 березня 2018 року. Змінювати реєстраційні дані учасники зовнішнього незалежного оцінювання зможуть до 2 квітня 2018 року.

До 30 квітня 2018 року зареєстровані учасники отримають на своїх інформаційних сторінках запрошення-перепустки, де буде зазначено час і місце проведення тестувань.

3.Коли буде проходити основна сесія ЗНО-2018?

Основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання триватиме з 22 травня до 13 червня.

Тестування з математики відбудеться 22 травня, української мови і літератури – 24 травня, іспанської, німецької, французької мов – 29 травня, англійської мови – 1 червня, біології – 4 червня, історії України – 6 червня, географії – 8 червня, фізики – 11 червня, хімії – 13 червня.

4.Як взяти участь у ЗНО тим випускникам, які навчаються за кордоном за програмою FLEX, учасникам антитерористичної операції, осіб з окупованого Криму та неконтрольованих територій Донбасу ?

Для них буде організована додаткова сесія.

Графік проведення додаткової сесії зовнішнього незалежного оцінювання буде оприлюднений до 30 квітня 2018 року.

Реєстрація для участі в додатковій сесії зовнішнього незалежного оцінювання окремих категорій осіб, які не мали змоги зареєструватися в основний період (учасники антитерористичної операції, особи з окупованого Криму та неконтрольованих територій Донбасу), триватиме з 3 до 21 травня 2018 року.

5.Коли будуть відомі результати основної сесії ЗНО – 2018?

Інформація про результати основної сесії зовнішнього незалежного оцінювання з усіх навчальних предметів буде розміщена на інформаційних сторінках учасників тестування до 21 червня 2018 року. Результати зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури, іноземних мов, математики, біології будуть оголошені до 15 червня, з історії України, географії, фізики, хімії – до 21 червня.

6.Коли і з якими умовами стартує пробне ЗНО-2018?

З 9 до 31 січня 2018 року триватиме реєстрація на пробне ЗНО-2018. Для осіб, які бажають пройти пробне ЗНО в Тернопільській області, реєстрацію здійснюватиме Івано-Франківський РЦОЯО.

Особа, яка бажає зареєструватися для участі у пробному ЗНО, повинна:

*визначитись з переліком навчальних предметів, з яких проходитиме пробне ЗНО (українська мова і література – 24 березня 2018 року, англійська мова, біологія, географія, іспанська мова, історія України, математика, німецька мова, фізика, французька мова, хімія – 31 березня 2018 року), ураховуючи при цьому можливість зареєструватися для складання тесту лише з одного навчального предмета у разі одночасного проведення пробного ЗНО з декількох навчальних предметів;

*зайти на сайт ІФРЦОЯО www.test.if.ua у розділ «Реєстрація на пробне ЗНО-2018»;

*ознайомитися у розділі «Реєстрація на пробне ЗНО-2018» з

-Положенням про пробне зовнішнє незалежне оцінювання, затвердженим наказом Міністерства освіти і науки України від 11.12.2015 №1277,

-Угодою публічної оферти,

-запропонованими повідомленнями;

*заповнити на сайті  форму заяви;

*роздрукувати заяву на пробне ЗНО з квитанцією(ями) на оплату;

*здійснити оплату за квитанцією(ями) на оплату протягом 7 (семи) робочих днів в установах будь-якого банку України, уважно перевіривши відомості, що вказані у квитанції про оплату, зокрема в частині призначення платежу;

*зберігати заяву та квитанцію(ії) про оплату до часу проходження пробного ЗНО.

6.Яка вартість пробного тесту?

Вартість одного пробного тесту складає.

Для кожної особи, яка зареєструвалася для участі у пробному ЗНО, на сайті ІФРЦОЯО www.test.if.ua створюється інформаційна сторінка «Особистий кабінет учасника пробного ЗНО», доступ до якої здійснюється за кодом та паролем, зазначеним у заяві на пробне ЗНО.

У разі неучасті особи у пробному ЗНО сплачені кошти не повертаються. Ця особа має право отримати комплект тестових матеріалів, звернувшись у триденний термін у пункт проведення пробного ЗНО за адресою, вказаною у запрошенні (реєстраційній картці).

Особа, яка зареєструвалася для участі у пробному ЗНО та оплатила послугу, може внести зміни до своїх реєстраційних даних протягом часу, відведеного на реєстрацію, звернувшись з відповідною письмовою заявою до ІФРЦОЯО.

Додаткову інформацію про особливості проведення основної сесії ЗНО-2018 та Пробного тестування можна отримати у методичному кабінеті управління освіти, молоді та спорту Чортківської міської ради.

Методист Мачишина В.М.

Рубрики: Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту