Чортків online

Депутати прийняли звернення до керівництва держави

Розглянувши звернення громадської організації “Чортківська спілка учасників АТО”, депутатської групи партії “Об’єднання “Самопоміч” депутатами міської ради прийнято звернення до Президента України, Голови Верховної Ради України, Прем’єр міністра України, Генерального прокурора України щодо силового розгону наметового містечка 03 березня 2018 року.

У зверненні, зокрема, йдеться, що депутати міської ради, в переддень “Дня українського добровольця”, дня вшанування усіх, хто першими піднялися на захист України від агресії Російської Федерації обурені фактом силового розгону учасників протестної акції руху “Визволення” у Києві біля стін Верховної Ради України 03 березня 2018 року.

Серед вимог, викладених у зверненні, – негайна реакція згідно з законами України на протиправні дії окремих посадових осіб, причетних до виконання та погодження спецоперації, які намагаються спровокувати в Україні внутрішній конфлікт — протиставити представників Збройних сил України працівникам Міністерства Внутрішніх справ України.

Свою позицію висловив і міський голова Володимир Шматько:

Я, як міський голова, як учасник АТО, офіційно заявляю, що засуджую силові методи і розгін в такий спосіб людей, які стояли з мирним протестом на вулиці Грушевського в місті Києві.

Я не підтримую жодним чином дії силовиків, які поставили на коліна людей, які захищали свободу і незалежність нашої держави на сході України.

Вважаю, що у реформованій поліції, про яку говорять у всій країні, повинні бути нові статутні правила поводження поліцейських з громадянами України.

Моя особиста позиція як Шматька Володимира Петровича: на вулиці Грушевського протест, який стояв на дорозі, мав бути зупинений або перенесений в інше місце для розблокування дороги по вулиці Грушевського в цивілізований спосіб як належить демократичній державі.

Вважаю, що Арсен Аваков як міністр, і органи, які контролюють дотримання законності і правопорядку в нашій країні по відношенню до її громадян, повинні провести об’єктивне розслідування і наказати тих, хто допустив такі дії”.

 

 

 

 

Сектор з питань внутрішньої політики і зв’язків з громадськими організаціями та ЗМІ

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту