Чортків online

Ще один будинок у Чорткові відключать від мереж центрального теплопостачання

За участі начальника відділу ЖКГ, благоустрою та інфраструктури міської ради Василя Воціховського, начальника КП «Чортків дім» Галини Олійник, начальника Чортківського теплорайону Ігоря Пашковського відбулося перше засідання у цьому році постійної міжвідомчої комісії з розгляду питань щодо відключення споживачів від мереж центрального опалення та гарячого водопостачання.

На засіданні розглядали 2 звернення – від мешканців багатоквартирних будинків (вул. Т. Шевченка, 39 та вул. Є. Коновальця, 1).

Оскільки  не всі мешканці будинку, що знаходиться за адресою: вул. Шевченка, 39 дали згоду на відключення, це питання комісія відправила на доопрацювання. А будинок, що за адресою вул. Є. Коновальця, 1 вже цього року буде відключений від мереж центрального опалення.

Варто зазначити, що відповідно до Програми оптимізації системи теплопостачання міста Чорткова на 2018 рік з міського бюджету надається цільова грошова допомога на облаштування газового або електричного індивідуального опалення та на придбання побутових електрообігрівачів громадянам міста, будинки, яких будуть у 2018 році відключені від центрального теплопостачання, які не мають заборгованості по оплаті за теплопостачання, квартирній платі та інших комунальних послугах.

У наданні цільової грошової допомоги на облаштування індивідуального опалення може бути відмовлено, або вона може бути суттєво зменшена, якщо у складі сім’ї є особи працездатного віку, які не працюють, не вчаться, не перебувають на обліку у Чортківському районному центрі зайнятості або розмір їх доходів перевищує прожитковий мінімум на кожного члена сім’ї.

Згідно з Наказом Міністерства будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства України від 22.11.2005 № 4 «Про затвердження Порядку відключення окремих житлових будинків від мереж централізованого опалення та постачання гарячої води при відмові споживачів від централізованого теплопостачання» для  вирішення  питання  відключення  житлового  будинку (будинків)   від  мереж  централізованого  опалення  його  власник (власники) повинен (повинні) звернутися  до  Комісії  з  письмовою заявою про відключення від мереж ЦО і ГВП.

 У зяві про відключення від мереж ЦО і ГВП власник (власники) будинку зазначає причини відключення. До заяви додається копія протоколу загальних зборів мешканців будинку  щодо  створення  ініціативної  групи  з вирішення питання відключення  від  мереж  ЦО  і  ГВП  та  прийняття   рішення   про влаштування  у  будинку  системи  індивідуального  або автономного опалення.   Рішення   про   відключення   будинку   від    системи централізованого  опалення з улаштуванням індивідуального опалення повинно бути підтримане всіма власниками  (уповноваженими  особами власників) приміщень у житловому будинку.

 Роботи  з  відключення будинку від мереж ЦО і ГВП виконуються у  міжопалювальний  період. 

Мешканці будинків, котрі все ще підключені до мереж центрального теплопостачання (таких у Чорткові залишилося 8) та хочуть встановити індивідуальне джерело опалення, можуть звертатися із заявами до відділу ЖКГ, благоустрою та інфраструктури міської ради. 

Не варто сподіватися на субсидії. Як показує час, відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг зменшується з кожним роком.

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту