Чортків online

Чортківську загальноосвітню школу-інтернат – реорганізують

З метою створення умов для здобуття повної загальної освіти, залучення учнівської молоді до спортивної культури, відбору та спортивної підготовки обдарованих дітей, створення умов для розвитку їх індивідуальних здібностей, досягнення високих спортивних результатів депутати міської ради прийняли рішення реорганізувати заклад загальної середньої освіти “Чортківська загальноосвітня школа-інтернат I-III ступенів Чортківської міської ради Тернопільської області” шляхом перетворення у заклад загальної середньої освіти “Чортківська спеціалізована школа-інтернат № 3 спортивного профілю I-III ступенів ім. Романа Ільяшенка Чортківської міської ради Тернопільської області” та затвердили Статут.

Відповідно до загальних положень Статуту основними структурними підрозділами цього закладу освіти стане: початкова школа (заклад освіти I ступеня); школа-інтернат спортивного профілю (заклад спеціалізованої освіти II-III ступенів спортивного профілю із специфічними умовами навчання).

Володимир Шматько: “Оскільки згідно з Законом України «Про загальну середню освіту» усі заклади інтернатного типу підлягають реорганізації, то реорганізація школи-інтернату у спеціалізовану школу-інтернат спортивного профілю є хорошою можливістю для учнів цього навчального закладу не лише здобувати обов’язкову середню освіту, а й займатися волейболом, баскетболом, футболом, фрі-файтом, а, при потребі, ще й проживати у гуртожитку. Для здібних дітей — це чудова нагода розвивати свої спортивні таланти”.

Як зазначила начальник управління освіти, молоді та спорту Людмила Поліщук,- головною метою закладу є забезпечення реалізації права громадян на здобуття повної загальної середньої освіти, розвиток спортивних здібностей та обдарувань дітей, організація інтенсивного та високоефективного навчально-тренувального процесу, забезпечення участі учнів у змаганнях, створення для них сприятливих умов для поєднання інтенсивних тренувань з навчанням, відпочинком, відновленням сил і енергії.

У закладі освіти планують розвивати власну соціальну базу: мережу спортивно-оздоровчих, профілактичних і культурних підрозділів. Функціонуватимуть методичні об’єднання вчителів, діятиме психологічна та соціальна служба.

З метою збереження здоров’я учнів в умовах інтенсивної спортивно-тренувальної діяльності медичний персонал закладу постійно здійснюватиме медичний нагляд за станом їх здоров’я.

Зарахування учнів до початкової школи цього закладу освіти здійснюватиметься за наказом директора на підставі заяви одного з батьків або осіб, які їх замінюють, а також свідоцтва про народження дитини (копії), медичної довідки встановленого зразка документа.

До 5-их класів школи-інтернату спортивного профілю навчання зараховуватимуться учні, які закінчили 4-й клас початкової школи та пройшли конкурсний відбір відповідно до Правил прийому, затверджених Міністерством освіти і науки України. 
За наявності вільних місць може проводитись додатковий набір.

Навчальні заняття розпочинатимуться 1 вересня у День знань і закінчуватимуться не пізніше 1 липня наступного року, що зумовлюватиметься виконанням навчальних програм.

 

Сектор з питань внутрішньої політики і зв’язків з громадськими організаціями та ЗМІ

 

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту