Чортків online

Із чергової сесії

Пленарне засідання чергової тридцять дев’ятої сесії міської ради, котре провів міський голова Володимир Шматько, відбулось за участі 24 депутатів із 34 обраних.

Розглянуто 35 питань, включених до порядку денного. Зокрема, затверджено звіт про виконання міського бюджету за I квартал 2018 року, внесено зміни до рішення міської ради № 894 від 12 грудня 2017 року “Про міський бюджет на 2018 рік”, внесено зміни до деяких діючих програм та затверджено Програму сприяння впровадження відновлюваних джерел енергії жителями міста Чорткова на 2018-2020 роки.

Прийнята Програма стане додатковим стимулюванням жителів міста до зниження паливно-енергетичних ресурсів шляхом впровадження відновлюваних джерел енергії і як наслідок зменшення негативного впливу на навколишнє середовище. Чортківцям, які здійснюватимуть роботи з встановлення автономної сонячної електростанції міська рада виділятиме кошти з міського бюджету на часткове відшкодування вартості виконаних робіт з встановлення сонячних електростанцій у розмірі 10% від сукупної вартості робіт, але не більше 50 тис. грн. для одного домогосподарства.

Постійно діюча комісія, яка буде сформована згідно з розпорядженням міського голови для ефективного розподілу коштів, передбачених міським бюджетом, розглядатиме заявки жителів міста, які встановили відновлювальні джерела енергії, подали усі необхідні документи для відшкодування їм витрат згідно з фінансуванням заходів Програми сприяння впровадження відновлюваних джерел енергії жителями міста Чорткова на 2018-2020 роки.

Міський голова Володимир Шматько: 
“Як відомо, 26 жовтня 2016 року в м. Єревані (Вірменія) мною підписана “Угода мерів — Схід”, яка має на меті об’єднати європейські місцеві органи влади (муніципалітети) в добровільне утворення задля спільної боротьби з глобальним потеплінням.

Підписанням цієї Угоди місто Чортків взяло на себе відповідні зобов’язання. У період до 2030 року шляхом запровадження в себе енергоощадних заходів та поширення використання поновлюваних джерел енергії скоротити викиди CO2 щонайменше на 30% .

У грудні місяці 2016 році міською радою розроблено та затверджено План дій сталого енергетичного розвитку і клімату міста Чорткова до 2030 року. Також ми здійснити ряд енергоефективних заходів у навчальних та дошкільних навчальних закладах, комунальних підприємствах.

Впевнений, що прийнята Програми сприяння впровадження відновлюваних джерел енергії жителями міста стане ще одним послідовним кроком на шляху до енергоефективності Чорткова”.

 

 

Сектор з питань внутрішньої політики і зв’язків з громадськими організаціями та ЗМІ

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту