Чортків online

У міській раді гості зі столиці провели семінар на важливу тему

У приміщенні Чортківської міської ради за участі представників проекту «Регіональна Антикорупційна Мережа» Ксенії Мацкевич, Романа Шахматенка та Олександри Яковлевої, а також виконавчого директора Тернопільського регіонального представництва Асоціації сільських, селищних рад та об’єднаних громад України Андрія Гладських відбувся семінар на тему запобігання та протидії корупції.

У заході взяли активну участь працівники міської ради, а також представники об’єднаних територіальних громад із Тернопільської області.

Перед початком заходу міський голова Володимир Шматько зазначив:

«Цей семінар для Чорткова є дуже важливим. Тема корупції у сучасному суспільстві є надзвичайно актуальною. У всьому світі, на жаль, корупція існує. Правда, десь більше, а десь менше.

Ми маємо пам’ятати одне: корупцію не подолає жодний суд чи правоохоронна система, жодний президент чи прем’єр-міністр, а тільки люди. Віримо, що в Україні з часом свідоме громадянське суспільство зуміє не допускати корупції у різних її проявах.

Дуже добре, що на сьогоднішньому тренінгу наші гості представлять як боротися з провокацією корупції. Цей аспект є надзвичайно важливий, особливо в Україні.

Я бажаю вам успішного проведення тренінгу, бажаю усім присутнім отримати нові необхідні знання, що сприятимуть запобіганню корупції в Україні».

Семінар складався із двох частин, у ході яких усі учасники познайомились, представили свої очікування від заходу, прослухали лекцію юриста Романа Шахматенка на тему «Шляхи запобігання корупції», попрацювали практично у групах, розглядаючи конкретні корупційні ситуації, а також разом із експертом-наставником проекту «Регіональна Антикорупційна Мережа» Ксенією Мацкевич «познайомились» із поняттям адвокації.

Проект «Регіональна Антикорупційна Мережа», мета якого – запобігання корупції на локальному рівні, почав реалізовуватись в Україні у лютому 2018 року за підтримки Антикорупційної ініціативи ЄС в Україні разом з урядом Данії.

Проект передбачає навчання для активістів, представників органів місцевої влади, бізнесу та ЗМІ, під час якого учасники опанують інструменти роботи з відкритими даними, отримають навички фільтрування інформації та розглянуть практичні кейси боротьби з корупцією у своїх громадах.

Сектор з питань внутрішньої політики і зв’язків з громадськими організаціями та ЗМІ

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту