Чортків online

У Чортківській міській раді поговорили про гендерну рівність

“Практичні аспекти гендерної рівності. Регіональний розвиток”, “Гендерний аналіз та експертиза законодавчих актів”, – теми, що обговорювались на зустрічі з керівницею ГО “Жіночі Ініціативи”, гендерною експерткою Ольгою Неманежиною та експерткою з гендерної експертизи Марією Максимковою (м. Київ).

На зустрічі були присутні працівники міської ради, представники громадськості, духовенства.

Запрошуючи до конструктивного діалогу усіх присутніх, міський голова Володимир Шматько зазначив, що гендерна рівність – запорука розвинутого суспільства. Проте, діючі механізми та інструментарії забезпечення гендерної рівності в Україні, на жаль, досі залишаються недосконалими. Разом з тим, кожен розуміє, щоб досягти сталого розвитку потрібно розвивати територію в різних напрямках.

Гості з Києва детально зупинились на поняттях гендеру та гендерної політики, розглядали гендерний показник серед працівників в освітніх організаціях, участь жінок і можливість їх самореалізації в суспільно-політичному житті та державну політику України стосовно гендерної рівності.

На зустрічі також обговорювались гендерне бюджетування, важливість гендеру для сім’ї, законодавчі обмеження, гендерне насильство тощо.

Під час презентації та обговорення піднятих питань відзначено, що гендерні відносини ґрунтуються на економічній, соціальній і політичній перевазі чоловіків.

За словами експерток така ситуація не дозволяє значною мірою протидіяти гендерній нерівності, викорінити існуючі стереотипи щодо ролі жінок і чоловіків у суспільстві, а також у повному обсязі досягти цілей щодо створення умов для реалізації рівних прав та можливостей жінок і чоловіків.

Як зазначила керівниця ГО “Жіночі Ініціативи” Ольга Неманежина, важливим акцентом діяльності громадської організації “Жіночі Ініціативи” є вивчення та аналіз потреб населення відповідно до їх статі, віку, соціальної групи, а також на лобіювання інтересів цих груп, залучення професіоналів до вирішення болючих питань з підвищення якості послуг, що надаються. “Для нас важливо, щоб результат нашої роботи був значимим і дієвим у найближчій перспективі”,- сказала керівниця громадської організації.

Зустріч пройшла у формі діалогу, під час котрого присутні обмінялись думками, а також отримали відповіді на численні запитання.

 

Сектор з питань внутрішньої політики і зв’язків з громадськими організаціями та ЗМІ

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту