Чортків online

Депутати Чортківської міської ради схвалили звернення до вищих ешелонів влади

На черговій 43 сесії міської ради депутати звернулись до голови Верховної Ради України А. Парубія, Прем’єр- міністра України В. Гройсмана, міністра освіти і науки України Л. Гриневич, в.о. міністра фінансів України О. Макарової щодо виділення з державного бюджету додаткових коштів освітньої субвенції на 2018 рік.

У зверненні, зокрема, йдеться, що на заробітну плату педагогічним працівникам міста Чорткова з державного бюджету відповідно до формули розрахунку заробітної плати була виділена субвенція у розмірі 31 307,3 тис грн. Цих коштів недостатньо для оплати праці, виплати надбавки за престижність та винагороди за сумлінну працю педагогічним працівникам. Так, сума недофінансування по місту Чорткову в коштах на оплату праці з нарахуванням за рахунок освітньої субвенції складає 3,5 млн. грн. (без урахування винагороди за сумлінну працю, надбавку за престижність праці педагогічних працівників та інші виплати).

Вжиті організаційні заходи для покриття недофінансування за рахунок внутрішніх резервів, а саме: спрямування вільних залишків коштів місцевого бюджету, здійснення заходів щодо оптимізації мережі бюджетних установ, скорочення непершочергових видатків та ін. дало можливість зменшити недофінансування на загальну суму 723,9 тис. грн., але не вирішило проблему у повному обсязі.

Тягар бюджетних зобов’язань, який щорічно центральна влада перекладає все більшою мірою на місцеві громади, не компенсується наданням відповідних фінансових можливостей. А коштів від перевиконання місцевих бюджетів явно недостатньо, щоб одномоментно (без перехідного періоду) вирішувати у повному обсязі питання, які ще вчора належали до компетенції державного бюджету.

Тому, з метою забезпечення своєчасного та належного фінансування захищених статей видатків, запобігання соціальної напруги серед педагогічних працівників, недопущення й попередження невдоволень педагогічних колективів, депутати попросили додатково виділити освітню субвенцію на 2018 рік з державного бюджету місцевому бюджету на оплату праці з нарахуванням педагогічним працівникам у сумі 3,5 млн. грн.

Сектор з питань внутрішньої політики і зв’язків з громадськими організаціями та ЗМІ

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту