Чортків online

Фонд соціального страхування інформує:

Підвищення рівня культури охорони праці в суспільстві – це запорука збереження здоров’я працівників

Конституційне право громадян України на соціальний захист,  на забезпечення їх у випадку повної, часткової або тимчасової втрати працездатності здійснюється Фондом соціального страхування України.      

          Одним з важливих завдань страхування від нещасних випадків на виробництві і профзахворювань є проведення профілактичних заходів, спрямованих на усунення шкідливих і небезпечних виробничих факторів, викликаних умовами праці, попередження виникнення випадків загрози здоров’ю і життю застрахованих. 

З початку 2018 року в Чортківському районі  зареєстровано 5 нещасних випадків на виробництві, в результаті яких потерпіло 5 працівників.

Основними причинами нещасних випадків є: особиста необережність, порушення трудової і виробничої дисципліни, незадовільний технічний стан засобів виробництва, невиконання вимог інструкцій з охорони праці. 

Фахівцями Чортківського відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Тернопільській області надавалась різнобічна організаційно – консультативна і методична допомога страхувальникам. Проводились організаційні заходи на підприємствах, в організаціях та установах  із пропаганди безпечних і нешкідливих умов праці. В засобах масової інформації висвітлюється інформація про актуальні питання профілактичної роботи.

Основною діяльністю страхового експерта з охорони праці Чортківського відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Тернопільській області є контроль за дотриманням законодавства про соціальне страхування від нещасного випадку, впровадження і контроль виконання профілактичних заходів роботодавцями Чортківського району на підприємствах, в організаціях та установах   незалежно від форми власності і видів економічної діяльності.

Зважаючи на зростання кількості страхових нещасних випадків на виробництві у Тернопільській області у 2018 році, стан справ, що стався з охороною праці на підприємствах-страхувальниках району вимагає посилення та вдосконалення профілактичної роботи.

Аналіз виробничого травматизму проводиться за матеріалами розслідування нещасних випадків, результати якого надалі використовуються для планування профілактичних заходів щодо попередження виробничого травматизму.

З метою реалізації профілактичних заходів страховий експерт приймає участь в опрацюванні та впровадженні системи управління охороною праці (СУОП) безпосередньо на підприємствах, приймає участь у проведенні  семінарів, нарад, «круглих столів» за участю роботодавців та  працівників  підприємств.

          Обов’язок роботодавця – створити належні умову праці, забезпечити гідну і безпечну працю. Вкладаючи кошти в створення безпечних умов праці, проведення необхідних профілактичних заходів, роботодавці заощаджують  кошти страхувальників,  убезпечують працюючих від травм і каліцтв, а як наслідок – бережуть їхнє здоров’я й життя.

                 Охорона праці є невід’ємною складовою забезпечення гармонійного розвитку суспільства. Саме тому важливо пам’ятати, що підвищення рівня культури охорони праці в суспільстві – це запорука збереження здоров’я працівників.

             Чортківське відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Тернопільській області у діалозі із страхувальником виступає надійним  соціальним партнером, впроваджує кращий європейський досвід  стандартів  піклування про людину праці.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту