Чортків online

Чортків відвідав Міністр екології і природних ресурсів України Остап Семерак

У понеділок, 18 березня, Чортків із робочим візитом відвідав Міністр екології і природних ресурсів України Остап Семерак. Міністр разом із міським головою Володимиром Шматьком, головою Тернопільської ОДА Степаном Барною, його заступником Ігорем Вонсом, головою Чортківської РДА Оксною Чайчук, депутатом обласної ради Любомиром Біликом та народним депутатом Тарасом Пастухом оглянули стан будівництва нових біологічних споруд.

Саме завдяки підтримці Міністра екології і природних ресурсів Остапа Семерака щодо будівництва та реконструкції очисних каналізаційних споруд з Державного екологічного фонду вдалося отримати протягом двох років майже 30 млн грн. Ще 1 млн 300 тис. грн виділили із обласного бюджету та 4 млн 200 тис. грн із міського.

На очисних каналізаційних спорудах, які у Чорткові почали будувати та реконструювати у 2017 році, наразі ведуться активні роботи. Продовжують реконструкцію насосної станції, відновили вторинні відстійники та збудували мережі на території очисних.

Наступна стратегічна ціль, котра дозволить запустити очисні, – будівництво первинних відстійників. Орієнтовна вартість будівництва – 9 млн грн. Міський голова зазначив, що сума непосильна для бюджету міста та попросив Міністра посприяти у співфінансуванні такого важливого для екології нашого краю проекту.

Користуючись нагодою, Володимир Шматько спільно із начальником водоканалу Віктором Гордієнком розповіли Остапу Семераку про проект схеми каналізування Залізничного району Чорткова та розроблений один із трьох проектів будівництва каналізаційних мереж у цьому районі. Зокрема, аби каналізувати вулицю Залізничну, необхідно орієнтовно 11 млн грн. Міністр зазначив, що обов’язково повернеться до цієї теми після завершення будівництва очисних та їх запуску у Чорткові.

 

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту