Чортків online

У Чорткові стартував тиждень писанки

Вже традиційно, напередодні Великодніх свят, у нашому місті проводиться Тиждень писанки. За ініціативи Чортківської міської ради, у приміщенні сесійної зали всі охочі мають змогу навчитися писанкарству. Святкування Тижня писанки передбачено Програмою розвитку культури в місті Чорткові на 2018-2020 роки.

Майстер-клас проводить громадська активістка Чорткова – Ірина Брунда. Вона зазначила, що культура писанкарства вражає своєю самобутністю. Кожна українка з давніх-давен повинна була вміти розписувати великодні яйця. Знання про писанки, крашанки чи крапанки передавалися з покоління в покоління. В наш час дуже важливо пам’ятати і ділитися досвідом писанкарства з майбутнім поколінням.

Розписування яєць дуже захопило усіх присутніх, особливо дітей. Вони пильно слідували усім настановам організаторки, і в результаті кожен за допомогою писачка, воску та фарби зміг витворити свою унікальну писанку.

Нагадаймо, що Тиждень писанки триватиме до п’ятниці 19 квітня, а вже в суботу, об 13.00 відбудеться Конкурс Писанкарів ім. Галини Грицьків.

 

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту