Чортків online

У Чорткові відбувся «круглий стіл» приурочений Всесвітньому дню охорони праці

З метою привернення уваги суспільства до питань охорони праці та запобігання нещасним випадкам на виробництві та професійним захворювань у всьому світі щорічно 28 квітня відзначається Всесвітній день охорони праці.

18 квітня Чортківською міською радою проведено круглий стіл  щодо дотримання вимог чинного законодавства з охорони праці для працівників комунальних підприємств Чорткова. В обговоренні прийняли участь заступник Чортківського міського голови Олег Недокус, начальник Чортківського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Тернопільській області Лідія Борова, страховий експерт з охорони праці Валерій Побуринний. 

Основною темою для обговорення було питання про дотримання працівниками організаційно-технічних та санітарно-гігієнічних норм, спрямованих на збереження здоров’я і працездатності в процесі праці. Представники комунальних служб мали змогу обговорити основні аспекти та небезпеки, які зустрічаються в їх сфері.

За словами Лідії Борової, щорічно у світі відбувається понад 270 мільйонів нещасних випадків на виробництві, в результаті нещасних випадків і захворюваності на виробництві кожен день помирає близько 5000 осіб.  

Лідія Володимирівна зазначила, що за останні 2 роки в Чорткові зареєстровано 3 смертельних випадки на робочому місці. Всі присутні вшанували загиблих хвилиною мовчання.

Вчора, 17 квітня, у Церкві Святої Покрови відбулося  Богослужіння (поминальна панахида) із вшанування пам’яті працівників, які загинули на виробництві, в якій взяли участь працівники Чортківського відділення управління  виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Тернопільській області. Такі панахиди, богослужіння є свого роду пересторогою, аби в майбутньому уникнути смертельних випадків на підприємствах.

«Статистика чітко показує, що найбільш часті випадки травматизму на виробництві відбуваються саме тоді, коли знижується увага працівника. Це як правило, відбувається наприкінці робочого дня, в кінці робочого тижня, рідше перед обідньою перервою. На жаль, через недбальство виконавця робіт, інструкції з охорони праці часто пишуться ціною здоров’я та життя працівників», – такими словами, зі сльозами на очах закликала бути обережними на робочому місці всіх присутніх Лідія Борова.

У своєму виступі страховий експерт з охорони праці Валерій Побуринний  акцентував увагу на  виконанні статутних завдань Фонду, зокрема страхування від нещасних випадків на виробництві і профзахворювань, проведення профілактичних заходів, спрямованих на усунення шкідливих і небезпечних виробничих факторів, викликаних умовами праці, попередження виникнення випадків загрози здоров’ю і життю застрахованих осіб.

«Особливу увагу необхідно звертати  на створення роботодавцем  належних умов праці,  виділення коштів для створення безпечних умов праці, проведення необхідних профілактичних заходів, забезпечення функціонування системи управління охороною праці на підприємстві», – зазначив Валерій Побуринний.            

       Для поліпшення стану охорони праці та зниження рівня травматизму, страховим експертом з охорони праці Чортківського відділення Фонду надається методична допомога страхувальникам, налагоджена співпраця з Експертно-технічним центром управління Держпраці у Тернопільській області щодо проведення навчання та перевірки знань з питань охорони праці для страхувальників відділення.

 

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту