Чортків online

Нова проектна межа Чорткова: мешканці Синяково зустрілись з громадою Угриня

У неділю, 9 червня, в будинку культури села Угринь відбулась зустріч міського голови Чорткова Володимира Шматька, секретаря міськради та депутата Ярослава Дзиндри, мешканців мікрорайону Синяково із головою Заводської ОТГ Людмилою Павлінською та жителями села Угринь. Сторони вкотре намагались досягнути консенсусу у земельних питаннях, котрі виникли внаслідок того, що Заводська громада, роблячи проект встановлення межі, включила чортківський мікрорайон Синяково до своєї ОТГ.
 
Володимир Шматько вкотре розповів, що у процесі виготовлення Генерального плану міста постало завдання встановити перспективні межі Чорткова. На шляху до цього виникла проблема – як би це парадоксально не виглядало, але Синяково вже більше сорока років територіально належить до Чорткова, втім земельні питання досі не врегульовані, відтак земля мікрорайону належить Угриньській сільській раді. Відтак Чортківська міська рада спільно з жителями Синяково декілька раз направляли листа до Заводської ОТГ з проханням погодити нову проектну межу міста, враховуючи вулиці, які мають чортківські поштові адреси. Якщо коротко – люди попросили, аби їхні будинки та присадибні ділянки офіційно належали до Чорткова.
 
Повторюємо, будь-які інші земельні ділянки, городи жителів села Угринь чи паї НЕ цікавлять ні Чортківську міську раду, ні мешканців мікрорайону Синяково. Представники міської влади пішли на компроміс, відмовившись від комерційних об’єктів (ресторан, автозаправна станція тощо), котрі мають чортківські поштові адреси, але знаходяться на землях Заводської ОТГ та сплачують податки їм.
 
Здавалось би, питання не проблемне та повинно було би швидко вирішитись. Втім, Заводська ОТГ постійно гальмувала процес, а на останньому засіданні сесії депутати вирішили не погодити Чорткову наш проект встановлення межі, посилаючись на те, що землі – Угринської сільської ради, відтак без думки людей ніякі рішення приймати не будуть.
 
На зустріч прибуло близько сотні мешканців Синяково та два десятки жителів села Угринь. Протягом двох годин тривали важкі перемовини, які, здавалось, знову не увінчаються успіхом. Важливим моментом є те, що мешканці Угриня практично не включались у бесіду, показуючи цим, що їх насправді не дуже цікавить дане питання.
 
Лише наприкінці розмови сторін задовольнила одна з пропозицій – Чортківська міська рада та Заводська ОТГ спільно працюватимуть над встановленням компромісної межі. Після цього – представники Заводської громади разом із мешканцями мікрорайону Синяково проводитимуть анкетування жителів села Угринь, показуючи нову межу між населеними пунктами та запитуючи, чи їх це влаштовує.
 
Якщо результати анкетування покажуть, що нова компромісна межа влаштовує обидві сторони, тоді питання погодження проектної межа міста Чорткова повинна виноситись на повторне голосування сесії Заводської ОТГ.
 
 
 
 
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту