Чортків online

Про обладнання багатоквартирних житлових будинків міста Чорткова вузлами комерційного обліку холодного водопостачання

КП «Чортківське ВУВКГ» повідомляє, що на виконання вимог Закону України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» (далі – Закон), будуть проводитись роботи з встановлення вузлів комерційного обліку холодного водопостачання у багатоквартирних житлових будинках міста Чорткова. Повідомлення про намір встановлення вузла комерційного обліку будуть розміщені на дошках оголошень біля кожного будинку, де буде зазначена орієнтована вартість встановлення даного вузла та орієнтований розмір внесків з однієї квартири чи нежитлового приміщення у квартал (у випадку, коли вузол встановлюватиметься оператором зовнішніх інженерних мереж).

Відповідно до ч.6 ст.3 Закону, витрати на оснащення будівлі вузлами комерційного обліку, здійснені оператором зовнішніх інженерних мереж, відшкодовуються споживачами відповідних комунальних послуг, а також власниками (співвласниками) приміщень, обладнаних індивідуальними системами опалення та/або гарячого водопостачання у такій будівлі, шляхом сплати внеску за встановлення вузла комерційного обліку, який сплачується виконавцеві відповідної послуги. Тобто, у випадку встановлення вузла комерційного обліку КП «Чортківське ВУВКГ, витрати на встановлення даного вузла будуть розподілятися відповідно до кількості приміщень (житлових та нежитлових), які є самостійними об’єктами нерухомого майна та сплачуватися шляхом внеску власниками приміщень (співвласниками будівлі). Нарахування та сплата внесків здійснюватиметься за кожний календарний квартал та розстрочується на п’ять років.

Відповідно до вимог Закону, співвласники будівлі протягом двох місяців з дня повідомлення мають право повідомити КП «Чортківське ВУВКГ» (за своїм вибором) про згоду на:

1) встановлення вузла комерційного обліку на запропонованих підприємством умовах;

2) намір погодити з КП «Чортківське ВУВКГ» відмінні від запропонованих умови встановлення вузла комерційного обліку;

3) намір самостійно обладнати будівлю вузлами комерційного обліку в установленому законодавством порядку.

Власник (співвласники) будівлі може(уть) самостійно обладнати будівлю вузлами комерційного обліку, про що письмово повідомляє(ють) оператора зовнішніх інженерних мереж. У такому разі внески за встановлення вузла комерційного обліку не сплачуються.

Зважаючи на викладене, пропонуємо провести обговорення зазначених питань на зборах співвласників будинку, за результатами яких оформити протокол у відповідності до вимог статті 10 Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» та направити його на адресу підприємства: м. Чортків, вул. Сонячна, 7.

У разі якщо протягом двох місяців до КП «Чортківське ВУВКГ» не надійшло повідомлення від співвласників будівлі із прийнятим ними рішенням, то згідно п.3 ст.3  Закону «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» оснащення будівлі вузлами комерційного обліку здійснює оператор зовнішніх мереж.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту