Чортків online

Патронатна сім’я — новітня форма сімейного виховання в Україні

Нову професію — патронатного вихователя, презентували 10 липня 2019 року у Чортківській районній філії Тернопільського ОЦЗ на черговому засіданні клубу для безробітних “Шлях до успіху”.
Одним з пріоритетних завдань держави є соціальний захист дітей, створення сприятливих умов для фізичного, інтелектуального та духовного розвитку, майбутньої повноцінної життєдіяльності. Тому в Україні впроваджена нова форма сімейного виховання, якою передбачено надання комплексу послуг з тимчасового догляду та виховання дітей в сім’ї патронатного вихователя — зазначив запрошений на захід директор Чортківського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Руслан Пліщук.
  Присутніх поінформовано про пільги для патронатних сімей та підтримку держави, заробітну плату, яку отримують патронатні сім’ї.
  Хто може бути патронатним вихователем, які його завдання, права та обов’язки, що це дає дитині, батькам? Відповіді на ці запитання цікавили безробітних. Це може стати оплачуваною роботою, справою життя, можливістю проявити себе, віддати часточу своєї душі дитині, яка потребує підтримки.
— Головне в цій професії — любити та розуміти дитину. Сподіваємося, що завдяки збільшенню кількості дитячих будинків сімейного типу та впровадженню патронатної сім’ї кожна дитина знайде свою справжню сім’ю — на закінчення зустрічі зазначив Руслан Пліщук.

Рубрики: Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту