Чортків online

Соціальна адаптація учасників АТО

З метою організації соціальної та професійної адаптації учасників антитерористичної операції, пов’язаних з професійною діяльністю та підвищенням конкурентоспроможності учаників АТО, 19 липня 2019р. фахівцями Чортківської районної філії проведено інформаційний семінар для військовослужбовців та учасників АТО, які перебувають на обліку. 
В ході заходу було запрезентовано спектр адресних соціальних послуг служби зайнятості, виходячи з індивідуальних потреб та можливостей шукачів роботи. Зокрема підбір підходящої роботи, залучення до громадських та інших робіт тимчасового характеру, поінформовано про стан ринку праці та послуги з професійного навчання, в тому числі в центрах професійно-технічної освіти ДСЗУ.
Від Чортківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги виступила заступник начальника відділу правопросвітництва Олена Овсинська, яка розповіла про послуги центру та запропонувала учасникам АТО звертатися до них з проблемних питань, які пов`язані з соціальним захистом,  для отримання кваліфікованої юридичної консультації та безкоштовної допомоги адвоката.
З роз`ясненнями щодо прав у галузі охорони здоров`я учасників АТО та членів їх сімей виступила завідуюча центральною амбулаторією КНП “Центр первинної медико-санітарної допомоги” Чортківської районної ради Марія Курилюк.
В ході семінару виникали питання пов’язані не тільки з працевлаштуванням, а й з оформленням необхідних документів, отриманням медичного та санаторного лікування, забезпечення реабілітації демобілізованих, отримання компенсацій та пільг. На дані питання дали вичерпну відповідь начальник відділу персоніфікованого обліку пільгових категорій населення Управління соціального захисту Чортківської РДА Тетяна Сидор та спеціаліст відділу обслуговування пільгових категорій громадян Управління праці та соціального захисту населення Чортківської міської ради Наталія Боднарук.
Щоб максимально спростити шлях демобілізованих до важливої інформації про послуги соціальних служб  учасникам  АТО  були роздані тематичні буклети та  листівки.

Рубрики: Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту