Чортків online

Посадові обов’язки заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів місько ради

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради є посадовою особою Чортківської  міської  ради, призначається на посаду в порядку, встановленому законодавством України, підпорядковується міському голові. 

У межах  отриманих повноважень забезпечує виконання Конституції та законів України, указів і розпоряджень Президента України, постанов Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України, рішень Тернопільської  обласної і Чортківської міської рад,  виконавчого комітету міської ради,  розпоряджень голови Тернопільської обласної державної адміністрації та Чортківського міського голови, спрямовує, координує та контролює роботу відповідних  відділів, інших структурних підрозділів виконавчих органів міської ради та комунальних підприємств.

        Вирішує питання організації обслуговування населення підприємствами і установами житлово-комунального господарства, забезпечення стабільної роботи, ремонту та утримання мереж тепло- та водозабезпечення.

        Здійснює контроль за станом благоустрою територій, організації озеленення, охорони зелених насаджень і водойм, створення місць відпочинку громадян.

        Вирішує питання ремонту та утримання шляхів і вулиць міста, мостів та інших споруд.

        Координує питання визначення і встановлення норм надання житлово-комунальних послуг, контролю за їх дотриманням.

        Координує роботу по забезпеченню енергоресурсами об’єктів міського господарства.

        Вносить пропозиції щодо поліпшення експлуатації та перспективного розвитку водозабірних, каналізаційних, очисних споруд і мереж у місті, організації економного тепло-, водопостачання житлово-комунальними та іншими підприємствами.

Організовує відповідно до чинного законодавства контроль за  експлуатацією житлового фонду підприємствами житлово-комунального господарства незалежно від їх форми власності (крім будинків приватного сектору).

Вирішує питання збирання, транспортування, утилізації та знешкодження побутових відходів.

Організовує роботу по благоустрою міста, залученню на договірних засадах з цією метою коштів, трудових і матеріально-технічних ресурсів підприємств, установ та організацій незалежно від форм власності, а також населення.

Проводить роботу по створенню органів самоорганізації населення, товариств співвласників будинків тощо.

Координує роботу підприємств транспорту і зв’язку.

Координує роботу з питань щодо затвердження маршрутів і графіків руху місцевого пасажирського транспорту незалежно від форм власності.

Бере участь у визначенні територій для складування, зберігання або розміщення виробничих, побутових та інших відходів відповідно до законодавства.

Координує роботу по енергозбереженню в місті.

Аналізує статистичні дані з питань запровадження енергозберігаючих технологій у місті, готує на цій основі відповідні пропозиції на розгляд міської ради та виконавчого комітету.

Організовує щоквартальний моніторинг енергоспоживання та впровадження енергозберігаючих технологій, розвитку нетрадиційних відновлювальних джерел енергії у місті; щомісячний моніторинг споживання паливно-енергетичних ресурсів закладами бюджетної сфери міста  Чорткова.

Здійснює заходи щодо вдосконалення структури виконавчих органів міської ради і підвищення ефективності роботи підприємств та організацій відповідно до підпорядкованості.

Забезпечує організацію своєчасного та якісного виконання розпорядчих документів та службових документів усіх рівнів за напрямом діяльності, що зокрема відповідно до чинного законодавства або резолюцією визначено контрольними.

Вносить на розгляд міського голови пропозиції щодо призначення на посади, звільнення з посад та переміщення працівників підпорядкованих відділів міської ради, керівників комунальних підприємств міста, з якими взаємодіє в межах наданих повноважень, застосування до них заохочень та дисциплінарних стягнень.

Очолює та бере участь у роботі комісій, консультативних, дорадчих та інших допоміжних органів, утворених при міському голові та виконавчому органі міської ради.

Здійснює заходи щодо сприяння організації проведення на території міста громадських слухань за напрямом діяльності  підпорядкованих відділів.

Здійснює організацію виконання рішень ради, виконавчого комітету, розпоряджень і доручень міського голови (за належністю).

За дорученням міського голови організовує роботу виконавчих органів ради за іншими напрямками діяльності.

Візує  проекти рішень та розпоряджень, підписує додатки до рішень, відповідно до розподілу обов’язків.

Організовує:

– роботу щодо складання проекту міського бюджету, подання його на затвердження відповідної ради, забезпечення виконання бюджету;  формування та виконання міського бюджету;

– підготовку проекту  програм соціально-економічного та культурного розвитку міста, цільових програм з інших питань;

– розроблення проектів нормативно-правових актів ( рішень міської ради, виконкому міської ради, розпоряджень);

– виконання заходів щодо забезпечення повноти  надходження коштів до міського бюджету від використання земельних ділянок комунальної власності міста, наданих в користування на умовах оренди,  від  продажу земельних ділянок, а також від оренди та продажу комунального майна;

– роботу щодо обліку та руху майна комунальної власності, контролю за його збереженням та ефективністю використання.

– своєчасне та якісне виконання розпорядчих  та службових документів усіх рівнів за напрямом діяльності.

Забезпечує:

– здійснення  заходів щодо сприяння організації проведення на території міста громадських слухань за напрямами діяльності підпорядкованих відділів міської ради;

– здійснення контролю за своєчасним надходженням податків і зборів до бюджетів усіх рівнів та погашенням заборгованості із заробітної плати;

– координацію роботи  підпорядкованих  відділів міської ради по розробці регуляторних актів, аналізу соціально-економічних наслідків їх впровадження, здійсненню в межах наданих повноважень контрольних функцій за діяльністю суб’єктів господарювання у місті;

– координація роботи з питань підготовки і подання на затвердження ради проектів місцевих програм охорони довкілля, участь у підготовці загальнодержавних та регіональних програм охорони довкілля;

– контроль за дотриманням зобов’язань щодо платежів до міського  бюджету на підприємствах і в організаціях незалежно від форм власності;

– – реалізацію державної й регіональної політики у сфері управління майном, захисту прав територіальної громади міста Чорткова;

– реалізацію інноваційної політики в місті, залучення  інвестицій у виробничу сферу, створення умов для розвитку підприємництва.

У межах своїх повноважень спрямовує, координує та контролює діяльність:

-упраління комунального господарства міської ради;

-відділу містобудування та архітектури міської ради;

-відділу державного архітектурно-будівельного контрою міської ради;

-відділу з питань контролю за паркуванням міської ради;

-відділу земельних ресурсів та охорони навколишнього середовища міської ради;

-муніципальної варти міської ради;

-Чортківського комбінату комунальних підприємств;

-комунального підприємства «Чортківське виробниче управління водопровідно–каналізаційного господарства» міської ради;

-комунального підприємства «Чортків дім» міської ради;

-комунального підприємства «Ритуальна служба» міської ради:

-комунального підприємства «Благоутрій» міської ради;

-комунального підприємства «Міськсвітло» міської ради;

-комунального підприємства “Парковий-культурно-спортивний комплекс” міської ради.

За дорученням міського голови організовує роботу виконавчих органів ради за іншими напрямками діяльності.

Проводить прийом громадян з особистих питань, розглядає звернення громадян. Організовує своєчасний і якісний розгляд заяв і скарг громадян та вживає заходів щодо усунення причин їх виникнення.

Несе персональну відповідальність  за неякісне та несвоєчасне виконання покладених завдань за напрямом діяльності.

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту