Чортків online

Інформує відділ з питань державної реєстрації Чортківської міської ради.

Діють нові ставки адміністративного збору у сфері державної реєстрації нерухомості та бізнесу.

 

   З 1 січня 2018 року змінився розмір адміністративного збору за надання послуг у сфері державної реєстрації нерухомості та бізнесу.  З першого січня 2018 року набрав чинності Закон України «Про державний бюджет на 2018 рік», яким встановлено прожитковий мінімум для працездатних осіб у розмірі 1762 гривні на місяць, відповідно змінюється й розмір адміністративного збору.

   Відповідно до ч.7 ст.34 Закону України “Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень”та ч. 5 ст.36 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних та фізичних осіб підприємців та громадських формувань” – адміністративний збір та плата за проведення реєстраційних дій справляється у відповідному розмірі  від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого для законом на 1 січня календарного року,та округлюється до найближчих десяти гривень. У разі відмови в державній реєстрації адміністративний збір не повертається.

Державні органи, у тому числі суди, органи Національної поліції, органи прокуратури, органи Служби безпеки України, а також органи місцевого самоврядування та їхні посадові особи звільняються від справляння адміністративного збору за державну реєстрацію та від плати за надання відомостей з Єдиного державного реєстру через портал електронних сервісів.

   Законом не встановлено розмір адміністративного збору в таких випадках:

Рубрики: Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту