Чортків online

Із чергового засідання виконкому

Міський голова Володимир Шматько провів чергове засідання виконкому, на котрому розглянуто 38 питань, включених до порядку денного.

Зокрема, начальник відділу економічного розвитку, інвестицій та комунальної власності Світлана Черниш довела присутнім інформацію про виконання планових показників місцевих податків і зборів, що включає єдиний податок, податок на майно, збір за місця для паркування транспортних засобів та туристичний збір за 2017 та I квартал 2018 рр.

Так, за 2017 рік до міського бюджету надійшло 15 151,0 тис. грн. місцевих податків і зборів, що становить 101,0 відсоток, або +145,3 тис. грн. до уточненого плану. Темп приросту надходжень у порівнянні з 2016 р. склав 41,8 відсотків.

За I квартал 2018 року місцевих податків і зборів надійшло 4 789,5 тис. грн., що становить 110,2 відсотки, або +442,9 тис. грн. до уточненого плану.

Єдиного податку при плані 2 819,3 тис. грн. надійшло 3 247,2 тис. грн., що становить 115,2% (+427,9 тис. грн.). 
Збільшення надходжень у порівнянні з відповідним періодом минулого року в 1,5 рази або + 1 057,8 тис. грн. відбулось, в основному, через зміну ставок для платників II групи єдиного податку (збільшення розміру мінімальної заробітної плати на 16,3%).

Плати за землю від юридичних і фізичних осіб отримано 1 460,1 тис. грн., що складає 100,1 %. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження цього податку зменшилось на 46,4 тис. грн. через зменшення суми сплати ПАТ “Українська залізниця”.

Податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплаченого власниками житлової та нежитлової нерухомості надійшло 78,8 тис. грн. при запланованих 65,8 тис. грн., що становить 119,7%.

Збору за місця для паркування транспортних засобів надійшло 1,4 тис. грн., туристичного збору — 2,0 тис. грн.

Заслухавши та обговоривши інформацію начальника відділу економічного розвитку, інвестицій та комунальної власності члени виконкому вирішили взяти її до відома.

Відповідно до вимог чинного законодавства виконкомом оголошено конкурс на право здійснення перевезень пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування № 8 “СЕ Борднетце — Центр”, а також затверджено: умови організації проведення цього конкурсу, вимоги до конкурсантів, кошторис витрат, пов’язаних з підготовкою та його проведенням.

Наразі, тимчасовим автомобільним перевізником на автобусному маршруті № 8 “СЕ Борднетце — Центр”, (що здійснюється по вулицях В. Великого, Незалежності, Т. Шевченка, педагогічний коледж, Млинарська, О. Гончара, С. Бандери) є ТзОВ АТП — 16142.

З метою впорядкування та належної організації діяльності у сфері поводження з побутовими відходами у місті Чорткові, наступним рішенням затверджено проведення конкурсу та склад конкурсної комісії для визначення виконавця послуг з вивезення твердих побутових відходів на території м. Чорткова. 
Згідно з прийнятим рішенням конкурс відбудеться 17 липня 2018 р., о 14.00, в приміщенні міської ради за адресою: вул. Т. Шевченка, 21, каб. № 6.

Для покращення екологічного стану міста у сфері поводження з твердими побутовими відходами, розглянувши та обговоривши проект рішення “Про затвердження Програми поводження з твердими побутовими відходами на території міста Чорткова на 2018-2020 роки” , члени виконкому схвалили Програму та вирішили внести цей проект рішення на розгляд міської ради.

З метою максимальної безпеки організації та проведення ярмарки в рамках фестивалю “Чортківська офензива”, що відбудеться 17 червня п.р., виконком погодив надання території площі Героїв Євромайдану на безоплатній основі.

Також на час проведення військово-історичного фестивалю “Чортківська офензива” реконструкції бою Чортківської офензиви, для раціонального перерозподілу міського простору, впорядкування руху транспортних засобів для підвищення рівня безпеки руху пішоходів в центральній частині міста, виконавчий комітет затвердив пішохідну зону з визначенням місць для паркування по вул. С. Бандери в м. Чорткові (локація — від Чортківського районного суду до залізничного мосту) на 16-17 червня 2018 р.

Цим же рішенням заборонено 16 червня (з 22.00) по 17 червня 2018 р. наскрізний проїзд та обмежено в’їзд транспортних засобів на вищезазначену пішохідну зону легковому та вантажному транспорту, окрім спеціального автотранспорту зі службовими державними номерними знаками під час виконання прямих службових обов’язків (прокуратура, поліція, Служба безпеки України, пожежна охорона, швидка медична допомога, аварійний спеціалізований транспорт міських комунальних служб), а також транспортних засобів організаторів масових заходів при наявності розпорядження міського голови, транспортних засобів власників квартир (будинків), розташованих в межах пішохідної зони при пред’явленні підтверджувального документа із зазначенням місця проживання або свідоцтва на право власності на житлове приміщення за їх умови паркування у внутрішніх подвір’ях та на прибудинкових територіях.

Встановлено, що завезення товару автотранспортними засобами в заклади торгівлі, що розташовані в межах пішохідної зони (у період 16-17 червня), здійснювати з 23.00 до 6.00. 
В інші години підвезення товару дозволяється за допомогою підручних засобів (візки та ін.).

Зважаючи на важливість історичної події – Чортківської офензиви, міською радою в рамках Програми розвитку культури у місті Чорткові на 2018-2020 роки, виділено 100 тис. грн. на проведення військово-історичного фестивалю “Чортківська офензива”.

На засіданні також розглянуто питання про встановлення громадської вбиральні у центрі міста Чорткова. 
Обговоривши різні варіанти, члени виконавчого комітету надали дозвіл комунальному підприємству “Чортківський комбінат комунальних підприємств” на встановлення громадської вбиральні по вулиці       Т. Шевченка (поблизу готелю “Таня”).

 

Сектор з питань внутрішньої політики і зв’язків з громадським організаціями та ЗМІ

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту