Чортків online

У Чорткові відбувся перший молитовний сніданок

У переддень храмового празника Чорткова Святих Верховних Апостолів Петра і Павла та 496 річниці надання Магдебурзького права у нашому місті заклали перші 44 дерева парку Героїв Небесної Сотні. Опісля вперше в історії Чорткова за участі міської, районної влади, духовенства різних конфесій, депутатів усіх рівнів, керівників навчальних закладів, почесних жителів міста, ветеранів АТО та громадських активістів відбувся молитовний сніданок.
 
Звертаючись до присутніх, міський голова Володимир Шматько зазначив:
 
«Ідея створення парку Героїв Небесної Сотні виношувалася близько 4 років, та, в силу різних обставин не була реалізована раніше. З метою декларації єдності сьогодні ми висаджуємо кожне дерево по двоє людей і зобов’язуємось за ним доглядати. Кожного дня у літній період комунальні служби поливатимуть ці саджанці. З Божою допомогою на цьому місці у майбутньому буде місце відпочинку та дозвілля для наших жителів».
 
Перед висадкою дерев Преосвященний Владика Дмитро Григорак благословив добру справу молитвою.
 
Опісля безпосередньо відбувся молитовний сніданок.
 
Такий захід є багаторічною традицією багатьох країн світу. Вперше молитовний сніданок відбувся понад 60 років тому в США, давши початок аналогічним зібранням більш ніж у 180 країнах світу.
 
Розпочатий та закінчений молитвою за процвітання Чорткова та мир в Україні захід об’єднав навколо себе багаточисельну чортківську родину. Під акомпанемент творів класичної музики у виконанні викладачів Чортківської музичної школи відбувалась легка невимушена розмова представників різних сфер життєдіяльності міста. Висловлюючи свої побажання та привітання з прийдешнім святом, до слова були запрошені і представники духовенства, і влада, і представники освіти, і члени громадських організацій.
 
Владика Бучацької єпархії Дмитро Григорак зазначив:
 
«Я бажаю усім нам брати від світу усе найкраще, те, що утверджує нас, мати чіткі орієнтири, де добро, а де зло. Саме зло руйнує людину. Якщо у нас буде здоровим духовний корінь, здорова мораль у суспільстві, тоді буде здоровим і життя. Закликаю усіх жити свідомо за законами добра та справедливості».
 
Подякувавши усім, хто прийняв запрошення та приєднався до молитовного сніданку, міський голова Володимир Шматько запевнив, що має намір і на наступні роки організовувати перед Днем міста такі заходи, щоб почути авторитетних людей Чорткова, подякувати за співпрацю та помолитися за мир в Україні та у рідному місті.
 
Завершився молитовний сніданок спільним виконанням церковного Гімну України «Боже великий, єдиний».
 
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту