Чортків online

Триває будівництво очисних каналізаційних споруд у Чорткові

На очисних каналізаційних спорудах, які у Чорткові почали будувати та реставрувати минулого року, тривають роботи. Працівники ТзОВ «Комфорт-Еко», що за результатами аукціону через систему публічних закупівель ProZorro, визнано переможцем та, відповідно, виконавцем робіт, сьогодні продовжують реконструкцію каналізаційної насосної станції, відновлюють вторинні відстійники та будують мережі на території очисних споруд.

Нагадаємо, очисні біологічні споруди у Чорткові не працювали з 1989 року. Це негативно позначилось на екології міста і погіршило стан довкілля в цілому.

Міський голова Володимир Шматько:

«Моя мрія, як інженера-еколога, аби очисні каналізаційні споруди у Чорткові нарешті запрацювали. Так, завдяки розумінню Міністра екології і природних ресурсів Остапа Семерака з Державного екологічного фонду нам вдалося отримати за 2 роки майже 30 млн. грн. на будівництво нових біологічних очисних споруд».

Також на ці ж потреби з обласного бюджету було виділено 1 млн. 300 тис. грн. та з міського 4 млн. 200 тис. грн.

За словами начальника КП «Чортківське ВУВКГ» (Чортківській водоканал) Віктора Гордієнка, запуск очисних споруд планують наступного року.

Володимир Шматько:

«Важливість втілення цього проекту важко переоцінити. Адже наявність надсучасних очисних споруд у Чорткові суттєво зменшить негативний вплив на екологію нашого краю, а також зміцнить наші позиції у створенні сприятливих умов для майбутніх іноземних інвесторів».

Сектор з питань внутрішньої політики з громадськими організаціями та ЗМІ

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту