Чортків online

У Чорткові стартував проект «Щасливі разом»

 
З 29 по 31 березня 2019 року в Єпархіальному управлінні Бучацької Єпархії відбулось навчання за інформаційним модулем «Мистецтво жити разом» в рамках проекту «Щасливі разом». Організації проекту сприяли ЦССДСМ Чортківської міської ради та Тернопільський обласний благодійний фонд «Карітас Бучацької Єпархії УГКЦ».
 
В навчанні взяли участь 18 сімейних пар, 2 пари з яких – священичі. Усі присутні мали можливість поспілкуватись, поділитись досвідом сімейного життя, послухати цікаві науки християнського практичного психолога Миколи Шкробута та його дружини Оксани. Пан Микола – член правління і секретар Української Асоціації Християнської Психології; автор курсу для подружжя та молодят “Рецепти щасливого подружжя”.
 
Кожен учасник мав змогу віднайти для себе щось особливе та корисне саме йому. «Божий задум для подружжя», «Мета, цілі та перешкоди», «Спілкування у подружжі», «Подружній діалог», «Сексуальне життя в подружжі» – основні теми, над якими роздумував разом з присутніми пан Микола. Програма навчання включала також спільну молитву і Святу Літургію, Сповідь, духовні розмови з отцем під час перерви на каву.
 
Сім’ї мали чудову нагоду провести час у спокійній та затишній атмосфері. Такий собі гарний спосіб душевної рівноваги, якого потребує кожне подружжя, а особливо молоді сім’ї, оскільки вони завжди в русі, клопотах, постійних справах, так як виховують ще маленьких діточок.
 
Духовні науки є дуже приємним проведенням часу, цікавим і особливим, оскільки дізнаємось про те, як відновити, зміцнити стосунки у своїй сім’ї, вчимося правильно розцінювати складні ситуації, приймати правильні і свідомі рішення у житті, які завжди будуть пов’язані з присутністю Бога в серці. З огляду на виклики, які сьогодні переживає інституція сім’ї та подружжя як союз чоловіка і жінки, рік 2019 – оголошений Роком сім’ї.
 
«Ми повинні усвідомити, що сім’я – це величезна цінність і її потрібно захищати. Організовуючи цей захід, ми ставили за мету зробити все можливе, щоб ці зустрічі послужили зміцненню стосунків у наших сім’ях, послужили нашому взаємозбагаченню», –зазначила провідний фахівець Центру соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді Чортківської міської ради Тетяна Коберніцька.

 

 

 

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту