Чортків online

У пошуках компромісного рішення

За ініціативи начальника управління освіти, молоді та спорту міської ради Людмили Поліщук відбулася зустріч з директорами та вчителями загальноосвітніх закладів міста за участі представників депутатського корпусу з усіх фракцій, представлених у міській раді, членів виконавчого комітету щодо освітянських питань та бюджету освіти, зокрема.

Провів зустріч міський голова Володимир Шматько.

Звертаючись до присутніх, він зазначив:
«У рамках нового Закону «Про освіту» вирішувати питання педагогічного навантаження, господарської та фінансової діяльності школи має директор навчального закладу. Нагадаю, що згідно з рішенням Чортківської міської ради щодо реформи централізованої бухгалтерії, за котре одноголосно проголосували усі депутати ще у 2016 році, кожна школа повинна вести свою бухгалтерію самостійно, найнявши на роботу бухгалтера. На сьогодні чотири школи із шести не виконали цього рішення.

Неодноразово мною було сказано, що за формулою Міністерства фінансів, 70 педагогічних ставок у місті Чорткові є надлишковими. І саме тому у Державному бюджеті на 2018 рік на потреби освіти нашого міста закладено на 7 мільйонів гривень менше, ніж нам потрібно. Це не є моєю провиною. Так каже Мінфін.

Дійти до вирішення освітянської проблеми ми маємо спільно з вами, вчителі, директори та депутати. Враховуючи усі аргументи та рекомендації сьогоднішнього діалогу, нам треба дійти до певного висновку та прийняти компромісне рішення».

Начальник управління освіти, молоді та спорту Людмила Поліщук представила детальний аналіз навчальної, фінансової та господарської діяльності кожної із загальноосвітніх шкіл Чорткова для напрацювання моделі виходу із тієї ситуації, що склалася.

Людмила Поліщук:
«Я зібрала вас сьогодні для того, щоб ви змогли порівняти свою школу у розрізі інших шкіл, зрозуміти, як була розподілена освітня субвенція, що було включено до неї та які ставки залишились поза нею».

Начальник управління освіти, молоді та спорту зазначила, що середня наповнюваність класів у Чортові складає 23,5 учні, тоді як за формулою Міністерства фінансів передбачена оптимальна наповнюваність – 28 учнів.

У розрахунку на 2941 учня, які цього навчального року налічуються у школах міста, загальна кількість класів у Чорткові – 125, а згідно з вищезгаданою формулою їх має бути 118.

Також Людмила Поліщук прокоментувала розподіл основних видатків місцевого бюджету на утримання усіх загальноосвітніх шкіл міста Чорткова.

Вислухавши думку директорів та вчителів, до активного обговорення долучилися депутати міської ради,члени виконавчого комітету.

У підсумку було вирішено організувати робочу поїздку директорів шкіл під головуванням міського голови Володимира Шматька, заступника міського голови Романа Тимофія та начальника управління освіти, молоді та спорту Людмили Поліщук до управління освіти і науки Тернопільської ОДА з вимогою виділення додаткових коштів для фінансування у повному обсязі надбавки за престижність праці педагогічним працівникам загальноосвітніх навчальних закладів міста Чорткова.

 

 

Сектор з питань внутрішньої політики і зв’язків з громадськими організаціями та ЗМІ

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту