Чортків online

Працівники міської ради здали на утилізацію 545 ртутних ламп

Минулого тижня працівники відділу муніципального розвитку, інновацій та енергоефективності Чортківської міської ради вилучили та здали на утилізацію 545 ртутних ламп з контейнерів, які встановлені на площі Героїв Євромайдану (біля центрального входу до міської ради) та по вул. В.Великого (на зупинці магазину «Європа»).

Енергозберігаючі лампи, які містять ртуть, у Чорткові збирає спеціалізоване підприємство «Екоцентр Плюс». Вартість утилізації однієї лампи 8 грн.

НАГАДУЄМО:
– Здавати ртутні лампи без упакування ЗАБОРОНЕНО. Знайдіть упаковку або загорніть лампу у папір, аби уникнути пошкодження. Без упакування лампа може розбитися і ртутні випари отруюватимуть повітря.
– Будьте уважні, коли викидаєте небезпечні відходи в контейнер, на ньому чітко вказані позначки відповідних отворів для кожного типу відходів.
– Ртутні термометри можна здати у Чортківському районному відділі Головного управління МНС України, вул. Шевченка, 27. Якщо термометр розбився, необхідно швидко і ретельно прибрати ртуть та зателефонувати до фахівців МНС за номером 101 – обгородити місце, де розбився термометр.

Щиро вдячні всім небайдужим та свідомим мешканцям Чорткова за бережливе ставлення до довкілля!

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту