Чортків online

ПРОСТІР ДЛЯ ДІТЕЙ ТА МОЛОДІ ХОЧУТЬ СТВОРИТИ У ЧОРТКОВІ

 
Дружній простір для молоді і дітей з Чорткова та вимушено переселених українців планують створити у нашому місті. Щоб підібрати місце, де б могли проводитися заняття та виокремити основні напрями, за якими працюватимуть вихователі та тренери, до Чорткова завітав голова Копичинецької громади Богдан Келічавий, проектна менеджера благодійного фонду «Посмішка» Валентина Трюхан спільно із представниками міжнародної донорської організації «Wijnroemer Relief Goods».
Делегація зустрілася із заступником міського голови Віктором Гуриним, секретарем міської ради Ярославом Дзиндрою, працівниками міської ради та керівником Палацу дітей та юнацтва Русланом Пироговським. Саме на базі цього позашкільного закладу освіти запропонували створити новітній дозвіллєвий простір для дітей і молоді.
«До війни наш центр відвідували близько 900 дітей. На даний момент число вихованців значно зменшилося, певний час ми працювали в онлайн форматі, але це було важко і неефективно. Тепер знову маємо змогу приймати дітей безпосередньо у центрі. Варто відзначити, що на період військового стану заняття в нас абсолютно безкоштовні.
Тішить, що до нас приходять і діти з числа вимушено переселених українців. Вони досить швидко адаптувалися і знайшли спільну мову із нашими вихованцями», – розповів Руслан Пироговський.
Варто відзначити, що схожі проекти від БФ «Посмішка» вже активно реалізовуються у сусідній – Копичинецькій громаді. Зараз міжнародна донорська компанія спільно із благодійним фондом поки вивчають потреби дітей, котрі проживають у Чортківській громаді. Відтак, буде напрацьовано формат організації освітнього простору.

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту