Чортків online

 

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

ЧОРТКІВСЬКОГО  МІСЬКОГО  ГОЛОВИ

 

« 08 »  серпня 2023 року                                                               м. Чортків                                                                            № 162 – од

 

 

Про створення комісії щодо моніторингу та оцінки ступеня безбар’єрності об’єктів фізичного оточення і послуг для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення в Чортківській міській територіальній громаді на 2023 рік

 

 

Відповідно до Закону України «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні», п. 20 ч. 4 ст. 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», постанови Кабінету Міністрів України від 26.05.2021 №537 «Про затвердження Порядку проведення моніторингу та оцінки ступеня безбар’єрності об’єктів фізичного оточення і послуг для осіб з інвалідністю», розпорядження Кабінету Міністрів України від 04.08.2021             № 883-р «Про затвердження плану заходів на 2021 і 2022 роки з реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року» (далі – Національна стратегія), доручення Офісу Президента України від 01.10.2021 № 15/2-01/61 щодо розробки та впровадження обласних планів дій з реалізації Національної стратегії, на виконання розпорядження начальника Тернопільської обласної військової адміністрації від 27.04.2023        № 215/01.02-01 «Про затвердження плану заходів на 2023-2025 роки з реалізації в області Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року» та рішення Чортківської міської ради № 195 від 03.08.2023 «Про схвалення проєкту Програми про створення безбар’єрного простору в Чортківській міській територіальній громаді на 2023 – 2025 роки»:

 

  1. Утворити комісію щодо моніторингу та оцінки ступеня безбар’єрності об’єктів фізичного оточення і послуг для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення в Чортківській міській територіальній громаді на 2023 рік (далі – Комісія) (згідно додатку 1).

 

 

  1. Комісії:

2.1. Обстежити та оцінити ступінь безбар’єрності об’єктів фізичного оточення і послуг для осіб з інвалідністю в період з 07.08.2023 по 15.09.2023.

2.2. До участі в оцінці ступеня безбар’єрності об’єктів фізичного оточення і послуг для осіб з інвалідністю залучити представників громадських об’єднань осіб з інвалідністю та управителів об’єктів.

2.3. Відділу архітектури та містобудівного кадастру Чортківської міської ради:

– провести збір та узагальнення інформації про ступінь безбар’єрності об’єктів фізичного оточення і послуг для осіб з інвалідністю, поданих управителями об’єктів до 15.09.2023.

– подати до 30.09.2023 департаменту архітектури, містобудування, житлово-комунального господарства та енергозбереження Тернопільської обласної державної адміністрації на електронних та паперових носіях інформацію про результати проведення оцінки ступеня безбар’єрності об’єктів фізичного оточення і послуг для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення в Чортківській міській територіальній громаді.

2.4. За результатами обстеження подати інформацію про перелік об’єктів та пропозиції для розроблення проектно – кошторисної документації заступнику міського голови з питань діяльності виконавчих органів Чортківської міської ради Віктору Гурину.

2.5. Інформацію про обстеження та оцінку ступеня безбар’єрності об’єктів фізичного оточення і послуг для осіб з інвалідністю, поданою управителями об’єктів розмістити на офіційному веб-сайті Чортківської міської ради.

  1. Відділу електронних послуг Чортківської міської ради забезпечити відкритий доступ до інформації про результати проведення оцінки ступеня безбар’єрності об’єктів фізичного оточення і послуг для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення в Чортківській міській територіальній громаді, поданої управителями об’єктів на офіційному веб-сайті Чортківської міської ради.
  2. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів Чортківської міської ради Віктора Гурина.

 

 

 

Міський голова                                                                                                                                                        Володимир ШМАТЬКО

 

Василь Грещук (03552) 2 27 98

Христина Лук’яніхіна

 

 

 

 

 

 

 

Додаток 1

                                                                                      до розпорядження

                                                                                      міського голови

                                                                                      «08» серпня 2023 р. № 162 – од

 

 

СКЛАД

комісії щодо моніторингу та оцінки ступеня безбар’єрності об’єктів фізичного оточення і послуг для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення в Чортківській міській територіальній громаді на 2023 рік

 

Гурин

Віктор Михайлович

– заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Чортківської  міської ради, голова комісії;

Грещук

Василь Степанович

– начальник відділу архітектури та містобудівного кадастру Чортківської міської ради; секретар комісії.

 Члени комісії:

Войцеховська

Наталія Миколаївна

– заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Чортківської  міської ради;

Грицик

Ігор Михайлович

– начальник управління соціального захисту та охорони здоров’я Чортківської міської ради;

Поліщук

Людмила Миколаївна

– начальник управління освіти, молоді та спорту Чортківської міської ради;

Нісевич

Олеся Степанівна

– начальник управління культури та мистецтв міської ради;

Мацевко

Ірина Андріївна

– начальник управління комунального господарства Чортківської міської ради;

Фаріон

Мар’яна Сергіївна

– начальник юридичного відділу Чортківської міської ради;

Лук’яніхіна

Христина Олексіївна

– головний спеціаліст – юрист відділу державного архітектурно-будівельного контролю Чортківської міської ради;

Фик

Віталій Романович

– головний спеціаліст відділу з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційної та оборонної роботи Чортківської міської ради;

Стеліга

Андрій Романович

– інспектор відділу муніципальної інспекції та контролю за паркуванням;

Пліщук

Руслан Петрович

– директор територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) міста Чорткова;

Крок

Ярослав Іванович

 

– провідний експерт будівельний (за згодою);

 

Грицай

Світлана Анатоліївна

 

– голова районної громадської організації «Спілка Чорнобиль та інваліди Чорнобиля» (за згодою).

 

 

Заступник міського голови

з питань діяльності виконавчих

органів міської ради                                                                                                                                                          Віктор ГУРИН                

 

 

 

                                      

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту