Чортків online

Свято коляди у Чорткові

Вже стало доброю традицією проводити у Чорткові «Свято коляди», яке розпочалося святковою ходою центральною вулицею міста. З Вифлиємськими зірками вихованці дошкільних навчальних закладів разом з вихователями й керівниками, вчителями, учнями загальноосвітніх шкіл міста, представниками міської влади та громадськості рушили з колядками і хорошим настроєм до центральної площі Чорткова – Героїв Євромайдану. Там, біля красуні ялинки та Різдвяної шопки на встановленій сцені розгорнулось основне дійство.

Зі словами привітань до присутніх звернулись преосвященний Владика Бучацької Єпархії УГКЦ Димитрій Григорак та всечесний отець церкви Святої Покрови Михайло Левкович.

Зокрема, преосвященний Владика сказав: 
«Вітаю вас з Різдвяними святами і хочу усім нагадати, що чудова традиція нашого народу колядувати – не просто весела розвага. Коляда – це молитва, що прославляє Господа. Народження Спасителя світу Ісуса – велике явище. Якщо приходить Христос – зло відступає. 
Тому, бажаю, щоб веселою колядою ми прославляли Господа. Нехай лунає коляда у наших домівках, на вулицях, площах і тоді всяке зло відступить, а коляда об’єднає наші серця і душі».

Міський голова Володимир Шматько подякував за організацію свята відділу культури, туризму, національностей та релігії, управлінню освіти молоді та спорту Чортківської міської ради та комбінату комунальних підприємств. Окрема подяка прозвучала для усіх дошкільних навчальних закладів та загальноосвітніх шкіл міста за виготовлення новорічних прикрас.

У своїй промові мер щиро привітав жителів міста й закликав:
«Дуже прошу вас, шановна громадо, приєднуйтесь до коляди, вертепу, діліться своїм теплом і добротою з ближніми.

Колядуймо та просімо в Бога, разом з воїнами з Чорткова, Тернопілля й України дарувати нам мир та спокій.

Господь дав нам розум, щоб ми творили своє життя, сім’ю, місто й країну, а якою вона буде – залежить від нас.

Давайте ж разом творити наш рідний Чортків!».

Відповідно до розпорядження міського голови №10 від 12 січня 2018 року «Про нагородження сертифікатом Чортківської міської ради за виготовлення новорічних прикрас для міста на суму 5 тис. грн. кожному закладу» усі дошкільні навчальні заклади, загальноосвітні школи № 2, 5, 6,7, гімназія імені Маркіяна Шашкевича й Палац дітей та юнацтва відзначено таким сертифікатом.

За ініціативи очільника міста під час вручення відзнак Володимир Шматько запропонував збільшити винагороду кожному навчальному закладу та замість вказаних 5 тис.грн. , виділити по 10 тис. грн. на потреби цих установ.

Самобутніми й оригінальними колядками розважали присутніх Народний аматорський хор «Благовіст» відділу культури, туризму, національностей та релігій Чортківської міської ради, Чортківський Палац дітей та юнацтва, вокальний ансамбль викладачів та дитячий вокальний ансамбль Чортківської музичної школи, ансамбль вчителів гімназії імені Маркіяна Шашкевича, ансамблі загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів № 2, 5, 6, 7 та школи-інтернату.

Родзинкою різдвяного дійства «Свята коляди» став виступ заслуженого артиста України Андрія Князя та відомого гурту «ФІРА».

 

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту