Чортків online

У Чорткові уклали перші «шлюби за добу»

Пілотний проект «Шлюб за 24 години», котрий спрямований на запровадження швидкої та зручної процедури реєстрації шлюбу, віднедавна стартував у нашому місті.

У Чорткові за організацію і проведення усіх необхідних процедур відповідальне комунальне підприємство «Чортків дім».

Згідно з рішенням міської ради від 10 листопада 2017 р. № 847 «Про внесення змін до Статуту комунального підприємства Чортків дім» Статут підприємства доповнено підпунктом «надання послуги з організації проведення державної реєстрації шлюбу».

Тариф за надання послуги з реєстрації шлюбу за 24 години затверджено рішенням виконавчого комітету від 22 грудня 2017 р. № 501 «Про затвердження тарифу за надання послуги з реєстрації актів цивільного стану у розмірі: 1400 грн. – у робочі дні, 2000 грн. – у святкові дні, а для учасників АТО ця послуга безкоштовна.

«Молодятам пропонують вибрати локацію для урочистої церемонії: кабінет міського голови, гору Юрчинських, територію КП “Парковий культурно-спортивний комплекс”. – сказала начальник КП «Чортків дім» Галина Олійник. – У майбутньому кількість локацій може змінюватись».

Перші пари, які зацікавилися участю у пілотному проекті «Шлюб за добу», вже зареєстрували офіційний статус сім’ї. Церемонії відбулися на території парку культури і відпочинку ім. І. Франка.

Міський голова Володимир Шматько:

«Від імені всієї громади міста вітаю Вас зі створенням сім’ї.  Мені приємно, що у місті Чорткові люди поєднують свої долі в один рід. Я щиро бажаю, щоб Вас упродовж усього життя оберігав Господь Бог і наділив радістю батьківства і материнства. Щиро вірю, що все у Вас буде добре!

Радий, що у нашому місті нарешті реалізовується проект «Шлюб за 24 години». До організації долучилися і працівники міської ради, і комунальних підприємств, і музичної школи. Хочу, щоб таких свят у Чорткові було якомога більше».

 Молодята отримали квіти та подарунки від міського голови і, найголовніше – чарівні світлі спогади!

Для того, аби не чекати 30 днів і оформити шлюб вже наступного дня, або через декілька днів, нареченим потрібно звернутися до КП «Чортків дім» або Чортківського міськрайонного відділу РАЦС, подати заяву та заключити договір про проведення шлюбу у письмовій формі.

 При собі слід мати паспорт або паспортні документи; документ, що посвідчує законність перебування іноземця на території України. Для громадян, які раніше перебували у шлюбі, необхідно мати рішення суду про розірвання шлюбу, свідоцтво про смерть одного з подружжя чи інші документи про підтвердження припинення шлюбу.

     

Сектор з питань внутрішньої політики і зв’язків з громадськими організаціями та ЗМІ

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту