Чортків online

Чортків вшанував пам’ять загиблих в афганській війні

Сьогодні, 15 лютого, у Чорткові відбувся мітинг-реквієм, присвячений дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 30-й річниці виведення військ з Афганістану. Цей день у житті колишніх військових навіки залишиться днем пам’яті про не свою, чужу, нікому непотрібну жорстоку війну.

Щоб вшанувати пам’ять загиблих та привітати тих воїнів, доля яких повернула живими зі справжнього пекла – з афганської війни, до пам’ятника-воїнам афганцям прибув міський голова Чорткова Володимир Шматько, директор ЧДМК, депутат облради Любомир Білик, голова РДА Оксана Чайчук, заступник голови райради Петро Пушкар, голова спілки воїнів-афганців Михайло Заблоцький та небайдужі жителі міста.

Звертаючись до воїнів, котрі брали участь у афганській війні, та до всіх присутніх, Володимир Шматько зазначив: «Ми повинні щиро молитися за тих, хто не повернувся із тієї чужої війни. І водночас дякувати живим, як справжнім чоловікам, котрі виконували військову присягу, хоча вони й були інструментом радянської імперії».

Всечесні отці відслужили поминальну панахиду за загиблими. А представники влади та небайдужа громадськість поклали квіти до підніжжя меморіалу пам’яті бойовим побратимам та запалили поминальні лампадки за упокій їхніх душ. 

Ми не можемо забути того, що в афганській війні далеко не по своїй волі воювали 160 тисяч українців, 3300 з них загинули, близько 8000 воїнів зазнали поранень. Час досі не загоїв рани. Пам’ятаємо всіх загиблих та вітаємо тих, хто сьогодні з нами!

 

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту