Чортків online

На сесії міської ради затвердили Стратегічний план розвитку Чорткова!

Депутатський корпус на засіданні 55-ї сесії Чортківської міської ради затвердив надважливий для нашого міста документ, написання якого здійснювалось більш, ніж півроку, – Стратегічний план розвитку Чорткова на 2019-2026 роки.

Міський голова Володимир Шматько зазначив, що опісля затвердження Стратегічного плану розвитку міста Чорткова на 2019-2026 роки на сесії міської ради керівництво міста має прикладати усіх зусиль, аби завдання, написані у Стратегії, виконувались: «Існує дуже правильна і чітка практика європейських країн – працювати і діяти відповідно до певного плану».

Для реалізації проекту «Польський досвід для розробки Стратегічного плану розвитку Чортківської міської ради Тернопільської області на 2019-2026 роки» програми RITA – «Зміни в регіоні» відділ муніципального розвитку, інновацій та енергоефективності міської ради виграв грант у розмірі 59 148 тисяч злотих (461 355 тисяч гривень).

До Чорткова прибула директор Товариства Розвитку польського міста Солець-Куявський Ельжбета Висоцька та перекладач, консультант Ліля Атнажева. Пані Ельжбета подякувала і працівникам міської ради, і громадським активістам, котрі долучились до втілення проекту в реальність: «Тепер Чортків має чіткі цілі, до яких буде прагнути. Все завдяки групі людей, котра буквально жила цим проектом. Окреме спасибі міському голові Володимиру Шматьку та Юлії Демкович, яка вклала у написання стратегії, напевно, найбільше часу та зусиль».

Робота над підготовкою Стратегічного плану розвитку відбувалась у декілька етапів: 
– Провели анкетування жителів міста для визначення головних проблем у Чорткові, а також перспектив його розвитку у майбутньому;
– Навчання робочої групи польськими експертами методом активного планування Стратегії, проведений SWOT-аналіз, сформували місію і візію міста та основні стратегічні напрямки розвитку міста;
– Роботу щодо стратегії розподілили за такими напрямками: розвиток громади; освіта, культура, спорт; економічний розвиток міста; комфортне місто;
– У січні цього року документ вже був сформований, здійснювались останні коригування;
– Впродовж останнього місяця напрацьований Стратегічний план розвитку був опублікований на сайті Чортківської міської ради, всі охочі мали можливість редагувати до доповнювати його.

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту