Чортків online

У Чорткові відбулась панахида-реквієм з нагоди 100 річниці від дня його народження курінного УПА Петра Хамчука «Бистрого»

 

Сьогодні, 16 липня, біля пам’ятника курінному УПА Петра Хамчука «Бистрого» відбулась панахида-реквієм з нагоди 100 річниці від дня його народження.

У спільній молитві вшанування пам’яті великого борця за волю українського народу зібрались міський голова Володимир Шматько, його заступник Роман Тимофій, заступник голови райдержадміністрації  Йосифа Овод, духовенство, громадськість міста.

Преосвящений Владика Дмитро Григорак та всечесні отці відправили поминальну панахиду, опісля присутні мали змогу покласти квіти та поминальні свічі.

У настановчій промові Димитрій Григорак – правлячий архієрей Бучацької єпархії УГКЦ  зазначив: «Так історично склалось, що українці завжди боролись за волю свого народу.  І сьогодення ще раз доводить, що наша боротьба продовжується. Людина завжди має вибір, як чинити в тій чи іншій ситуації».

Звертаючись до присутніх міській голова Володимир Шматько сказав : «Петро Хамчук – командир куреня УПА «Сірі вовки», псевдо «Бистрий», який воював з гітлерівськими і московсько-більшовицькими загарбниками на території Галицького Поділля є прикладом для наслідування молодому поколінню.

Петро Хамчук належить до когорти славних повстанських командирів, який успішно виконав покладений на нього обов’язок. На чолі куреня УПА проявив блискучий талант повстанського тактика і стратега. Вояки «Сірих вовків» били гітлерівських і московсько-більшовицьких загарбників там, де вони їх найменше очікували.

Боротьба за волю продовжується і кожен має боротися на своєму місці».

 

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту