Чортків online

Відбулося чергове засідання виконкому

На черговому засіданні виконкому під головуванням міського голови Володимира Шматька розглянуто близько 30 питань.

Зважаючи на занепокоєння мешканців міста стосовно будівництва на території церкви Князя Володимира Великого господарських споруд, на засідання запросили настоятеля церкви отця Василя Семчишина для роз’яснення ситуації. Заслухавши пояснення священника, який розпочав будівництво на території, що знаходиться в комунальній власності територіальної громади міста, очільник міста зазначив, що усі дії мають відповідати нормам діючого законодавства. Тому, настоятелю церкви запропоновано оформити право на постійне користування земельною ділянкою для будівництва та обслуговування релігійних споруд під цільове призначення, отримати дозвіл на розробку та виготовлення землевпорядної документації та затвердити цю документацію міською радою.

Впродовж засідання члени виконавчого комітету заслухали звіт про роботу Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за 2016 рік.

Зокрема, директор Центру Руслан Пліщук зазначив, що протягом звітного періоду здійснено 88 соціальних інспектувань. Під соціальним супроводом перебуває 21 сім’я, в яких виховуються 37 дітей. За сприяння спеціалістів Центру видано 28 посвідчень батькам багатодітних сімей та 40 посвідчень дітям з багатодітних сімей. З метою контролю за цільовим використанням коштів при народженні дитини спеціалістами Центру обстежено 62 сім’ї, які отримують державну соціальну допомогу. У результаті обстежень виявлено один факт недобросовісного використання грошей та припинено виплати.

Для подолання дитячої безпритульності, бездоглядності та виявлення неповнолітніх у нічний час в громадських місцях, в закладах харчування та закладах розваг і виявлення факту продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім спеціалістами Центру спільно з працівниками служби у справах дітей та кримінальною поліцією проведено ряд державних громадських операцій, в рамках яких здійснено 30 рейдів. У ході рейдів виявлено 17 неповнолітніх, їх батьків та власників закладів притягнуто до адміністративної відповідальності. Також, у рамках міської програми “Соціальна підтримка сімей, дітей та молоді на 2015-2017 роки” здійснено ряд заходів через надання психологічних, педагогічних, соціально-економічних, соціально-медичних, юридичних, інформаційних послуг.

Заслухавши та обговоривши звіт, міський голова запропонував взяти до відома інформацію та доручив директорові Центру продовжити роботу з попередження негативних проявів у дитячому середовищі шляхом проведення постійних рейдів спільно з відповідними службами й залученням членів виконкому до цих попереджувальних заходів.
Про результати ревізії управління Західного офісу Держаудитслужби в Тернопільській області доповів начальник управління соціального захисту населення, сім’ї та праці міської ради Ігор Грицик.

В результаті ревізії щодо законності призначення та виплати усіх видів соціальної допомоги, пільг, субсидій та інших виплат, що здійснюються за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів через внесення громадянами в декларації про доходи недостовірної інформації про отримані доходи, придбання житлових приміщень та транспортних засобів, вартість яких перевищує 50 тис. грн. встановлено, що 48 особам зайво призначено та надано житлові субсидії. Через порушення, допущені з вини отримувачів субсидій державному бюджету завдано збитків на суму 374,88 тис. грн. Порушення будуть усунені шляхом відшкодування збитків винними особами.

Інформацію начальника управління вирішено взяти до відома та доручено вжити відповідних заходів щодо попередження в подальшому виявлених порушень.
Члени виконкому заслухали та обговорили інформацію щодо затвердження тарифу на послуги з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій комунального підприємства “Чортків-дім”. Погоджено затвердити тариф на послуги, що надає комунальне підприємство згідно з поданою калькуляцією у сумі 2 грн. 10 коп. З ПДВ.

Враховуючи звернення Єпархіального управління Бучацької Єпархії УГКЦ та представлені матеріали на встановлення Пам’ятного Хреста, загиблих в катівнях НКВД, що знаходились в приміщеннях монастиря в м. Чорткові, по вул. Монастирська, 1 А членами виконкому надано відповідний дозвіл.
На засіданні також присвоєно ряд поштових адрес на житлові та нежитлові приміщення, надано дозволи на укладання договорів оренди, затверджено розпорядження міського голови та ін.

Сектор з питань внутрішньої політики і зв’язків з громадськими організаціями та ЗМІ

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту