Чортків online

Схід і Захід разом

Днями міський голова Володимир Шматько зустрівся з гостями з міста Лисичанська.

“Дорогі українці Луганщини! Я надзвичайно радий вітати вас у Чорткові! Дуже символічно, що ви відвідали наше місто. Сам Бог велів, щоб ми мали спільну зустріч з вами. Лисичанськ і Попасна нам не чужі і на це є декілька причин.

У 2014 році я, як офіцер запасу Збройних Сил України, був мобілізований до лав української армії боротися проти агресора, що наступав на наші землі. Перший мій бій як командира взводу відбувся в місті Попасній.

На Великодні свята 2016 року до нас приїжджали учні шкіл з міста Лисичанська.

Нещодавно, делегація з Чорткова повернулась з Лисичанська. Група працівників міської ради разом з отцем Володимиром Заболотним відвезла необхідні речі і запаси нашим захисникам в зону АТО.

Нас об’єднує дуже багато речей. Тому, Лисичанськ – частинка нашого життя. Вперше за 25 років Схід і Захід об’єднуються не на словах. 

Тримаймося разом, вчимося, подорожуймо! Країну змінить тільки єдність, бо коли ми будемо освічені і єдині, нас не здолає жоден агресор у світі!”˗ сказав міський голова Володимир Шматько.
Зустріч пройшла в особливій та дружній атмосфері. 

На згадку про перебування у нашому місті Володимир Петрович подарував гостям з Луганщини сувеніри з символікою Чорткова.
У ході перебування у Чорткові, гості відвідали визначні місця, пам’ятки архітектури нашого міста. Особливо їх вразила фотовиставка, організована фондом “Бонум”, де гості упізнали на світлинах своє місто та будинок, в якому проживали до бомбардування російським агресором. Делегацію зі сходу України супроводжували депутат міської ради Роман Безпалько зі своєю дружиною Уляною Бутриновською.

За сприяння Управління у справах сім’ї та молоді Тернопільської ОДА у Чортківському центрі впровадження корекційних програм для осіб, що вчинили насильство в сім’ї для гостей зі Сходу пройшла зустріч під назвою “Соціальне служіння. Способи подолання агресії”. Вчителі, медики і волонтери з міста Лисичанська, Попасної та інших міст Луганської області мали можливість вивчити досвід Центру з попередження виникнення актів насильства в сім’ї та ознайомились з основними напрямками роботи з особами, які вчинили насильство в сім’ї.

Сектор з питань внутрішньої політики і зв’язків з громадськими організаціями та ЗМІ

Рубрики: Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту