Чортків online

Відродження і збереження історичних надбань — спільна праця і спільна відповідальність

На запрошення небайдужих жителів м. Чорткова, які виявляють активність в процесах розвитку міста, в міській раді відбулась зустріч з головним архітектором проектів, керівником Архітектурної майстерні ФОП (член НСАУ, член ГО «Наша громадська справа») Юрієм Вербовецьким (м. Збараж).

Міський голова Володимир Шматько представив присутнім відомого архітектора, зазначивши, що головною метою зустрічі є обговорення майбутньої концепції архітектурного плану ринкової площі в нашому місті з урахуванням торгових рядів, а також подальший вигляд історичного центра Чорткова.

“Я як міський голова спільно з депутатським корпусом міської ради маємо спільне прагнення – зберегти обличчя відомих архітекторів XIX – XX століть, які за кошти австрійського і польського урядів створювали своїми руками неповторні будівлі, що є окрасою міста, його історичною спадщиною, яку ми повинні зберегти. Дякую усім, хто знайшов час для підготовки напрацювань з цих питань, що стануть основою майбутньої проектно-кошторисної документації. Проект довготривалий, тому, що охоплює великий обсяг ремонтних, реставраційних та будівельних робіт. Звичайно, без донорських коштів, підтримки влади вищих рівнів нам не обійтись. Тому, наступним етапом буде активний пошук міжнародних грантових проектів і програм, пошук партнерів для допомоги у реалізації цього проекту”, – сказав Володимир Шматько.

В обговоренні взяли участь депутати міської ради, члени виконавчого комітету міської ради, працівники відділу містобудування, архітектури та капітального будівництва, колишній архітектор Богдан Дудяк, представники громадських організацій, активні жителі міста.

Юрій Вербовецький з використанням наглядної продукції продемонстрував учасникам зібрання розроблену під його керівництвом разом з творчим колективом Архітектурної майстерні Концепцію регенерації головної площі Збаража – обличчя європейського міста. Концепція успішно пройшла першочергові етапи, що ймовірно забезпечать подальший процес реалізації Проекту.

Діалог відбувся в зацікавленій і творчій атмосфері. Присутні обмінялись думками, висловили свої пропозиції, отримали відповіді на численні запитання, почули професійні коментарі та поради фахівців.

Сектор з питань внутрішньої політики і зв’язків з громадськими організаціями та ЗМІ

 

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту