Чортків online

Відбулось засідання постійно діючої міжвідомчої комісії

Чергове засідання постійно діючої комісії з розгляду питань щодо відключення споживачів від мереж центрального опалення і гарячого водопостачання, що провів голова комісії Олег Недокус обговорено можливість відключення квартир від централізованого теплопостачання та встановлення індивідуального опалення.

Олег Зіновійович поінформував присутніх про те, що оскільки на ім’я міського голови поступили письмові звернення від усіх власників квартир, які залишились на центральному теплопостачанні з проханням надати дозвіл на відключення від тепломережі та встановлення індивідуального опалення, то, враховуючи, що заборгованості за послуги теплопостачання немає, запропонував надати такі дозволи.

Також, голова комісії зазначив, що в тих будинках, де залишились, незначна кількість споживачів, які користуються централізованим теплопостачанням, скажімо, 4 квартири із 69 як по вул. Незалежності 24 А, то згідно з розробленою “Схемою теплопостачання м. Чорткова”, погодженої Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, такі будинки підлягають відключенню, так, як існує розбалансування у системі теплопостачання.

Однак відключення може здійснюватись лише за заявою усіх власників цих квартир.

Про звернення щодо надання дозволів на відключення від тепломережі окремих мешканців будинків, які знаходяться на центральному теплопостачанні, поінформував присутніх начальник відділу житлово-комунального господарства, благоустрою та інфраструктури міської ради Василь Воціховський.

Зважаючи на те, що згідно з Наказом Міністерства будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства України від 22.11.2005 р. № 4 рішення про відключення будинку від системи централізованого опалення з улаштуванням індивідуального опалення повинно бути підтримане усіма власниками (уповноваженими особами власників) приміщень у житловому будинку, комісія вирішила не надавати дозвіл через відсутність усіх звернень від жителів багатоквартирних будинків.

Сектор з питань внутрішньої політики і зв’язків з громадськими організаціями та ЗМІ

Рубрики: Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту