Чортків online

Сім’ї учасників АТО відпочивали в Карпатах

У рамках міської програми “Соціальна підтримка сімей, дітей та молоді на 2015-2017 роки” за ініціативи ЦССДСМ Чортківської міської ради та сприяння Комісії у справах родини Бучацької Єпархії УГКЦ організовано літній табір «Щасливі разом» для сімей учасників бойових дій в зоні АТО, який проходив з 10 по 13 серпня 2017 року в реколекційному відпочинковому домі, Монастирі сестер мироносиць в м. Яремче.

Набір та відправлення сімей організував ЦССДСМ міської ради. Всього оздоровились 25 чоловік, з них 10 дітей. На проїзд для сімей учасників бойових дій в зоні АТО з міського бюджету виділено кошти у сумі 6 тис. грн.

Програму заходів, екскурсій, поїздок працівники Центру спільно з отцем Іваном Микитюком розробили завчасно.

Таким чином, щодня учасники мали змогу змістовно провести дозвілля. Протягом трьох днів сім’ї відпочили не лише фізично, але й збагатились духовно. Кожен день розпочинався із Святої Літургії. Учасники табору мали можливість ближче познайомитися один з одним під час тематичних зустрічей. Великий вплив мали духовні бесіди з отцем Іваном. Волонтери проводили для дітей цікаві ігри, розваги, організували англійський клуб.

Сім’ї мали змогу відвідати Монастир Успіння Матері Божої у селі Погоня, Тисменицького району Івано-Франківської обл., поспілкуватись з настоятелем монастиря, отцем Никидимом, який розповів про Чудотворну силу ікону Погінської Богоматері.

Впродовж відпочинку діти й дорослі насолоджувались чудовими краєвидами Карпат, дихали свіжим гірським повітрям, скуштували смачні, по-домашньому і з любов’ю приготовлені сестричками страви. Також, згідно з екскурсійною програмою, побували на водоспаді «Гук» та водоспаді в м. Яремче, відвідали Буковель, вольєрне лісове господарство, сувенірний ринок, піднімались стежками Довбуша, розпалювали ватру, співали українські народні та духовні пісні.

Прекрасні умови проживання й насичена програма перебування залишили у дітей та дорослих незабутні позитивні враження від поїздки.

Сектор з питань внутрішньої політики і зв’язків з громадськими організаціями та ЗМІ

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту