Чортків online

Депутати Чортківської міської ради схвалили звернення до депутатів Чортківської районної ради

Враховуючи пропозиції депутатів Чортківської міської ради, керуючись статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада прийняла рішення про звернення депутатів Чортківської міської ради до депутатів Чортківської районної ради щодо передачі в комунальну власність міста будівель, споруд закладів освіти та культури.

У тексті звернення зазначено:

Ми, депутати Чортківської міської ради, працівники управління освіти, молоді та спорту Чортківської міської ради, директори загальноосвітніх навчальних закладів міста, установ культури, батьки, учні вкотре звертаємось до вас із проханням розглянути на позачерговій сесії Чортківської районної ради та прийняти рішення про передачу у власність територіальної громади міста Чорткова комплекс будівель, споруд, що нині перебувають у власності територіальної громади району.

Попереднім зверненням депутатів міської ради, прийнятим 18 листопада 2016 року, керівництво районної ради знехтувало, навіть не виносячи його на розгляд депутатів районної ради. На нашу думку, таке ігнорування є свідченням неповаги до депутатського корпусу міської ради, який представляє інтереси 30 – тисячної громади міста Чорткова. Окрім цього, на чисельні листи з даного приводу, направлені на адресу районної ради, отримували лише формальні відписки або взагалі залишались без відповіді.

У той же час, вже майже 4 роки, як постановою Верховної Ради України від 19 вересня 2013 року Чорткову надано статус міста обласного значення.

З отриманням цього статусу, місто стало самостійною адміністративно – територіальною одиницею і тому, закономірно, що заклади освіти та культури, які знаходяться на території міста Чорткова мають належати громаді міста на правах власності. Адже міська громада не зазіхає на власність, яка знаходиться в селах району.

Утримання усіх установ здійснюється за рахунок коштів міського бюджету і тому, сам факт перебування приміщень закладів освіти, культури у власності територіальної громади Чортківського району, є нелогічною і неприйнятною.

Така невизначена позиція депутатів районної ради ставить під загрозу і реалізацію проектної пропозиції “Термосанація будівлі Чортківської загальноосвітньої школи № 5” яка за рішенням представництва “Північної Екологічної Фінансової Корпорації (НЕФКО)” успішно відібрана для реалізації за програмою кредитування “Енергозбереження” з призначенням зовнішніх консультантів компанії “IC CONSULENTEN”. Завдяки залученню міжнародних кредитних коштів передбачається вкласти в модернізацію будівлі школи майже 7,5 млн. грн. Але, так як будівля ЗОШ № 5 не перебуває в комунальній власності міста, то даний проект не має жодного шансу бути погодженим в Міністерстві фінансів України.

Тому, зволікання депутатським корпусом районної ради з прийняттям рішення про передачу у власність територіальної громади міста Чорткова, в тому числі цього закладу освіти, ставить під сумнів реалізацію даного проекту. Ваша невизначеність може призвести до позбавлення більше, ніж 800 учнів школи належних умов навчання та відпочинку.

Вважаємо, що у разі подальшого ігнорування наших зусиль, вислів: «Все найкраще дітям», – для депутатів районної ради залишається лише гаслом, не підтвердженим конкретними діями.

Міська рада, її депутатський корпус, представляючи інтереси громади міста Чорткова, наполягає на терміновому прийнятті рішення щодо передачі будівель, споруд та інвентарних справ усіх закладів освіти, культури міста Чорткова у власність територіальної громади міста.

Шановні депутати районної ради! Не зволікайте з прийняттям рішення, не перетворюйте це питання на об’єкт будь-яких спекуляцій та політичного піару.

Ми щиро сподіваємося на ваше розуміння і підтримку у прийнятті позитивного рішення.

Прийнято 11 серпня 2017 року на ХХVI сесії

Чортківської міської ради VII скликання

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту