Чортків online

Зламаймо стереотипи—об’єднаймо Схід і Захід!

З такою місією на запрошення місцевих активістів до Чорткова прибули волонтери благодійної організації “Львівська освітня фундація”.

У міській раді волонтери зустрілись з начальником служби у справах дітей Василем Дацюком, директором Центру соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді Русланом Пліщуком, начальником відділу містобудування, архітектури та капітального будівництва Уляною Глущук, начальником відділу культури, туризму, національностей та релігії Наталею Ващишин, в. о. начальника управління освіти, молоді та спорту Іриною Горбань.

Гості презентували присутнім цікавий проект “Будуємо Україну разом”. У рамках цього проекту, що пройде в Чорткові з 27 серпня по 10 вересня волонтери з різних куточків України допоможуть мешканцям міста відновити громадські простори, дворики та майданчики.

 

Цей проект успішно реалізується у нашій країні вже протягом 4 років, зокрема, у містах Краматорську, Сєвєродонецьку, Слов’янську, Енергодарі, Червонограді, Рубіжне.

Чортків—перше місто Західної України, куди цього року з’їдуться волонтери не лише з України, а й Білорусії та Польщі.

Проживаючи разом у таборі, волонтери матимуть змогу поділитись досвідом, відвідати цікаві місця нашого краю. Таким чином, об’єднуючи людей різних вікових категорій та країн.

Організатор проекту “БУР” Віра Піонерська (м. Червоноград) спільно з архітектором цього ж проекту Катериною Яковець (селище Млинів, Рівненська обл.) детально ознайомили з вимогами та критеріями відбору місцевих ініціатив.

Проект-переможець отримає супровід експерта, допомогу волонтерів БУР, необхідні матеріали для якісного проведення робіт на суму не більше 15 000 грн. При цьому, внесок мешканців/ініціативної групи/команди повинен становити мінімум 20% від кошторису проекту (кошти або матеріали). Дофінансування може включати підтримку місцевого бізнесу коштами чи необхідними матеріалами та ін.

Волонтери спільно працюватимуть над втіленням ідеї-переможниці створення нового громадського простору чи об’єкту, а також мають на меті зробити ремонт у декількох оселях сімей малозабезпеченої категорії, учасників АТО, людей з інвалідністю.

Сектор з питань внутрішньої політики і зв’язків з громадськими організаціями та ЗМІ

Рубрики: Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту