Чортків online

У Чорткові на горі Юрчинських піднято Державний Прапор України!

Сьогодні о 9 -й годині ранку на горі Юрчинських відбулась офіційна церемонія підняття Державного Прапора України — головного символу нашої суверенної держави.

Багато століть відбувалось формування нашого шляхетного та яскравого стягу — священного двоколору. Багато поколінь захисників української землі проливали кров та клали на плаху історії свої голови за цей величний символ. З прапором як символом свободи і волі, віри та сили українського народу і сьогодні найкращі сини України ведуть боротьбу з ворогом за незалежність нашої країни у зоні антитерористичної операції.

Освящення Національного стягу провели Преосвященний Владика Димитрій Григорак разом з всечесними отцями.

Почесне право підняти Державний Прапор України було надано учаснику бойових дій Української повстанської армії Коцабі Йосипу Івановичу і народному Герою України, бійцю 5-го батальйону Української добровольчої армії Нагірному Андрію Мирославовичу.

Зі словами настанови до присутніх звернулись Преосвященний Владика Димитрій Григорак, Всечесний отець-декан Михайло Левкович.

Преосвященний Владика, зокрема, сказав:

“Шануючи наш прапор, ми вшануємо перш за все себе як державу, як націю. Шануючи наш прапор ми вшановуємо тих, хто віддав за нього, за волю України своє життя. Шануючи себе, шануючи тих, хто віддав за нього своє життя ми обіцяємо Богу Всемогутньому бути вірними Його заповітам. Тож, будемо такими, якими нас хоче бачити Бог – християнським народом, справжніми українцями. Будуймо вільну і незалежну державу на засадах вічних Божих заповідей – правди, життя і добра”.

Вітаючи з великим святом міський голова Володимир Шматько, зазначив:

“Сьогодні під цим прапором наші бійці йдуть у двобій за справедливість, за мир на нашій землі, за чисте небо, за святу правду.

Під час бойових дій на сході країни кожна бойова машина в підрозділі, незалежно від роду військ, має синьо-жовтий прапор — символ України і червоно-чорний — символ Національно-визвольної боротьби.

Я дуже хочу, щоб на цьому місці, в найвищій точці Чорткова завжди майорів жовто-блакитний прапор – Державний Прапор України — символ нашої української ідентичності. Вірю, що кожен, хто приходитиме сюди — на це святе місце розпочне свої кроки від хреста на собі і з поваги до нашого прапора.

Бажаю усім нам, щоб сьогоднішнє свято додало нам сили подолати будь-які перешкоди й наповнило прагненням до єдності та порозуміння.

Слава Україні! Героям Слава!”

Сектор з питань внутрішньої політики і зв’язків з громадськими організаціями та ЗМІ

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту