Чортків online

Чортків святкує День Незалежності України

З нагоди святкування 26-ї річниці Дня Незалежності України у Чорткові відбулись святкові заходи.

Починаючи з 9.00 години ранку у церквах нашого міста відбулись Богослужіння.

О 10.30 від Собору Святих Апостолів Петра і Павла, приурочена 26-ій  річниці до Дня Незалежності України,  хода Єдності вирушила до пам’ятника встановленого на честь проголошення Незалежності України, що на площі біля церкви Святої Покрови.

Духовний хорал «Осанна Україні» зібрав чималу кількість патріотів.

Всечесні отці відправили  молебень за Україну. Преосвященний Владика Димитрій (Григорак) єпископ Бучацький та Всечесний отець-декан Михайло Левкович, щиро привітали парафіяльну спільноту й усіх жителів та гостей міста зі святом. Владика Димитрій Григорак зазначив: «День Незалежності—це день свободи! Це свято, не тільки державне, а й духовне перш за все. Незалежність- це є Господній дар свободи нашому народові. Дар цей ми отримали не просто так, в боротьбі за свободу полягли мільйони українців. Саме тому, ми маємо цінувати нашу свободу у всіх відношеннях».

До підніжжя пам’ятника, встановленого на честь проголошення Незалежності України, поклали гірлянду слави і квіти військові, народний депутат України Олег Барна, міський голова Володимир Шматько, представники районної влади та громадськість міста.

Присутні вшанували хвилиною мовчання загиблих під час революції на Майдані Незалежності та усіх, хто поклав своє життя на вівтар перемоги — Лесю Герас, Дениса Громового, Романа Ільяшенка, Руслана Коцюка, Романа Рущака, Ігора Штуника, Івана Сторчака. 

З привітанням до громади Чорткова та гостей звернувся міський голова Володимир Шматько, який, зокрема, сказав: «Справді, сьогодні велике свято, якому ми маємо радіти, як Різдву чи Воскресінню Христовому.

Щиро вдячний військовослужбовцям, учасникам АТО. Завдяки цим мужнім хлопцям, ми маємо можливість бути зараз тут і молитись за Незалежну Україну!».

З нагоди відзначення 26-ї річниці Незалежності України,почесними грамотами Верховної Ради України нагороджено кращих працівників Чорткова і району, відзнакою Президента України «За участь в антитерористичній операції» нагороджено військовозабов’язаних запасу, серед яких міський голова Володимир Шматько, завідувач сектором з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міста Чорткова Віталій Фик, відзнакою Президента України «За гуманітарну участь в антитерористичній операції» отець Володимир Заболотний та інші.

Святкового настрою додали виступи вокального тріо Чортківської міської музичної школи з повстанською піснею «Ой, ударила куля», вокальний дует Юрія та Людмили Майданик Чортківського РКБК ім. К. Рубчакової , декламування віршів та інше.

Завершились урочистості до Дня Незалежності України спільним виконанням композиції «Боже, Великий, єдиний» .

 

Сектор з питань внутрішньої політики і зв’язків з громадськими організаціями та ЗМІ

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту