Чортків online

Із чергового засідання виконкому

На черговому засіданні виконавчого комітету, яке провів міський голова Володимир Шматько, розглянуто більше 20 питань.

Члени виконкому заслухали звіт про роботу служби у справах дітей за 8 місяців поточного року.

Начальник служби Василь Дацюк, зокрема, повідомив, що протягом звітного періоду працівниками підрозділу постійно здійснюються заходи для комплексного вирішення питань стосовно захисту прав та законних інтересів дітей.

З цією метою діють дві міські програми, а саме: “Програма запобігання дитячій безпритульності і бездоглядності на 2016-2018 роки”, “Програма забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа на 2016-2018 роки”. На реалізацію заходів цих програм з міського бюджету на 2017 рік виділено 181 тис. грн.

Згідно з “Програмою забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа на 2016-2018 роки” на повну реконструкцію квартири по вул. Незалежності, 68-в, що належить дітям, позбавленим батьківського піклування на правах власності, виділено 146 тис. грн.

Відповідно до сформованого працівниками служби реєстру житла і майна, яке належить дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування із 19 дітей зазначених категорій, які перебувають на обліку служби, 17 дітей володіють житлом на правах власності чи користування, 3 дітей не забезпечені житлом та після досягнення ними 16-річного віку будуть поставлені на квартирний облік.

Проводиться робота щодо забезпечення дітей з особливими потребами (2 особи) з числа вищезазначеної категорії умовами для виховання в сім’ї.

Також систематично працівниками служби здійснюється перевірка умов проживання 26 дітей, які проживають в 12 сім’ях, в яких батьки ухиляються від виконання батьківських обов’язків.

Проведено 10 засідань комісії з питань захисту прав дитини, розглянуто і прийнято 94 рішення в інтересах дітей.

Заслухавши та обговоривши інформацію, члени виконкому вирішили взяти її до відома та вважати роботу служби у справах дітей задовільною.

Розглянувши лист в.о. директора Чортківської міської музичної школи Цуркана О.Й. про встановлення розміру плати за навчання на 2017 -2018 роки, члени виконкому затвердили щомісячну батьківську плату наступним чином:

фортепіано, гітара — 100 грн.

баян, акордеон — 90 грн.

струнно — смичкові інструменти — 90 грн.

бандура, духові інструменти — 80 грн.

відділ образотворчого мистецтва — 80 грн.

вокал — 90 грн.

За навчання дітей у підрозділах, що працюють на засадах самооплатності, батьківська плата становить 200 грн.

Стовідсотково звільнені від плати за навчання діти з багатодітних сімей, діти-інваліди, діти із малозабезпечених сімей, діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти, батьки яких є учасниками АТО.

Згідно з Указом Президента України про нагородження орденом “За заслуги” III ступеня жительку міста Чорткова Левицьку Ярославу Миколаївну, члена Спілки політв’язнів і репресованих, виконавчий комітет міської ради вирішив виділити Ярославі Миколаївні з фонду міського голови грошову допомогу в розмірі 5 тис. грн.

Впродовж засідання члени виконкому продовжили терміни дії дозволів на розміщення зовнішньої реклами, присвоїли поштові адреси на житлові будинки, господарські будівлі та споруди та ін.

З усіх питань порядку денного прийнято відповідні рішення, деякі з них вирішено направити на довивчення.

Сектор з питань внутрішньої політики і зв’язків з громадськими організаціями та ЗМІ

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту