Чортків online

Дітям, позбавленим батьківського піклування, відремонтують житло

Міська влада турбується й не залишає без допомоги дітей, яких волею долі позбавлено батьківської опіки. 
За ініціативи міського голови Володимира Шматька ще двом дітям, позбавленим батьківського піклування повністю реконструюють житло, що належить їм на правах власності. 
Минулого року для двох дітей капітально відремонтували квартиру, що по вул. Пігути. 13. 
З міського бюджету на проведення цих робіт було виділено 205 тис. грн.

У рамках прийнятої міської програми забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа на 2016-2018 роки, виконуючи норми Закону України “Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування” для дітей, позбавлених батьківського піклування у квартирі, що по вул. Незалежності 68 В проводяться ремонтні роботи.

Міський голова Володимир Шматько за участі начальника служби у справах дітей Василя Дацюка проінспектував хід виконання цих робіт, що фактично знаходяться на завершальному етапі. 
Наразі у квартирі здійснено повну реконструкцію, а саме: наново збудовано стіни з фундаментом, зроблено стяжку підлоги у всьому приміщенні, в кімнаті укладено ламінат, у ванній кімнаті та кухні – кахель, проведено необхідні комунікації із заміною каналізаційних та водопровідних труб, підключено електропостачання, замінено вікна на металопластикові, встановлено нові вхідні і міжкімнатні двері тощо. 
Планується встановити електричний водонагрівач та сантехніку.

На проведення реконструкції квартири з міського бюджету вже виділено та освоїно 146 тис. грн. Для завершення усіх робіт на черговій сесії міської ради планується передбачити додаткові кошти для фінансування цього об’єкту.

Володимир Шматько, оглянувши проведені роботи, висловив ряд пропозицій робітникам підрядної організації щодо удосконалення деяких деталей по облаштуванню цієї квартири.

“Діти, які, позбавлені батьківського піклування мають мати достойні умови для проживання. Створити їх – наш обов’язок і головне завдання”, – зазначив очільник міста.

 

 

Сектор з питань внутрішньої політики і зв’язків з громадськими організаціями та ЗМІ

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту