Чортків online

Зустріч з волонтерами проекту “Будуємо Україну разом”

Міський голова Володимир Шматько зустрівся з волонтерами проекту “Будуємо Україну разом”. 
Група з 32 осіб з різних куточків України, а також представники Республік Білорусь, Польщі з 27 серпня по 10 вересня допомагають мешканцям міста відновити громадські простори, дворики та майданчики.

На даний період за кошти американського благодійного фонду USAID, за участі представників місцевого бізнесу та активного сприяння міської влади (забезпечення умовами проживання, транспортом та ін.) волонтери допомогли з ремонтно-відновлюваними роботами у ряді сімей-учасників АТО, малозабезпечених та сімей, де виховуються діти з особливими потребами.

Так, по вулицях Подільська, 1 – встановлено паркан, Коновальця, 2 – відремонтовано ванну кімнату, Носа, 14 – зроблено фундамент для прибудови, Садова, 26 – в половині будинку, де проживає малозабезпечена сім’я, проведено каналізаційні труби та труби водопостачання, встановлено душову кабінку, відремонтовано кімнату і коридор, планується утеплити фасад 1/2 цього будинку, мікрорайоні Кадуб – відновлено старий та встановлюється новий дитячий майданчик та ін.

Володимир Шматько щиро подякував волонтерам за їх працю й за участь у такому цікавому й потрібному проекту.

“Я щасливий міський голова, що проект “Будуємо Україну разом”, який успішно реалізується у нашій країні вже протягом 4 років, завітав у Чортків. 
Дуже радий, що така велика кількість людей з усіх куточків нашої країни, а також із закордону об’єдналися у спільноту, щоб своїми зусиллями й умінням допомагати у справі творення України. 
Ви зустрічаєте нових друзів, у спілкуванні з якими пізнаєте культуру та традиції різних регіонів країни, отримуєте безцінний досвід, руйнуючи стереотипи. 
Дякую вам за вашу діяльність у Чорткові. 
Щира подяка за те, що допомагаєте ветеранам російсько-української війни. 
В об’єднанні – наша сила, це довів Майдан. Якщо люди об’єднані спільною благородною метою, то їх не здолає жоден агресор”,- сказав міський голова.

Впродовж зустрічі Володимир Петрович презентував наше місто, детально розповів про його історію й сучасні надбання, а також відповів на численні запитання гостей.

З великою цікавістю слухали присутні його розповідь як учасника бойових дій у Дебальцево, де очільник міста служив командиром взводу у складі 128 бригади.

На згадку про перебування у нашому місті Володимир Шматько подарував волонтерам путівник Чортковом “Синергія культур”, виданий за кошти міської ради до 495 -річчя нашого міста.

Завершилась зустріч домовленістю продовжувати співпрацю й спілкування з різних важливих питань сьогодення та колективним фото.

 

 

Сектор з питань внутрішньої політики і зв’язків з громадськими організаціями та ЗМІ

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту