Чортків online

Із засідання місцевої комісії

На черговому засіданні місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, що провів заступник міського голови Роман Тимофій, розглянуто два питання.

Про стан підготовки органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування до дій в осінньо-зимовий період 2017-2018 років доповіли начальник Чортківського КПП Віталій Царик, начальник Чортківського комунального підприємства ВУВКГ Віктор Гордієнко, головний інженер Чортківського КП “Чортків дім” Ігор Цьомик, заступник головного лікаря Чортківської районної лікарні Людмила Добощук.

Доповідачі детально розповіли про проведені заходи по підготовці об’єктів житлово-комунального господарства та об’єктів інфраструктури до роботи в осінньо-зимовий період при можливих несприятливих погодних умовах.

Зокрема, комбінатом комунальних підприємств здійснено поточний ремонт асфальтного та щебеневого покриття вулиць Копичинецька, Л.Українки, Пітушевського, Шопена, Залізнична, Гончара, Подільська, Т. Шевченка, І. Франка, Пігути, Зелена, Монастирська, Сонячна, Білецька, Хічія, В. Великого, С. Бандери, Незалежності, Ягільницька, Маковея, Хмельницького, Бердо.

Для нормального функціонування та безперебійної роботи підприємства в осінньо-зимовий період планується задіяти дві посипальні автомашини ЗІЛ-130 з відвалом, чотири одиниці тракторної техніки з навісним обладнанням (щітка дорожня+відвал), один автогрейдер. Автопарк підприємства перебуває в задовільному стані, планується придбати посипальне обладнання до автомашини ЗІЛ-130.

Для забезпечення своєчасного посипання вулиць і тротуарів міста проти ковзними матеріалами необхідно придбати 60 тонн технічної солі та 300 тонн піску.

Планується виготовити близько 20 нових ящиків для зберігання піску, а також відремонтувати старі.

Завідувач сектором з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту міської ради Віталій Фик вніс на розгляд комісії план заходів щодо запобігання виникненню надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру і забезпечення пожежної безпеки в осінньо-зимовий період 2017-2018 років.

Після детального обговорення члени комісії вирішили затвердити запропонований план, в якому в межах функцій та компетенції виписані завдання міським управлінням, структурним підрозділам міської ради, житлово-комунальним підприємствам по забезпеченні безперебійної роботи об’єктів житлово-комунального господарства та об’єктів інфраструктури до роботи в осінньо-зимовий період.

Головний фахівець Чортківського районного відділу управління ДСНСУ у Тернопільській області Андрій Кастранець довів до відома присутніх перелік потенційно небезпечних об’єктів, розташованих на території міста Чорткова.

Доповідач зазначив, що відповідно до пункту 13 Положення про паспортизацію потенційно-небезпечних об’єктів, яке затверджене наказом МНС України від 18.12.2000 № 338 та зареєстроване у Міністерстві юстиції України 24.01.2001 за №62/5253 (із змінами, внесеними відповідно до наказу МНС України від 16.08.2005 № 140), місцева комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій має розглянути на своєму засіданні запропонований перелік та прийняти відповідне рішення.

Члени комісії, обговоривши це питання, вирішили затвердити перелік потенційно небезпечних об’єктів, розташованих на території міста Чорткова.

Сектор з питань внутрішньої політики і зв’язків з громадськими організаціями та ЗМІ

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту