Чортків online

Чортківське відділення управління виконавчої дирекції ФССУ в Тернопільській області інформує

З метою недопущення нераціонального використання коштів Фонду соціального страхування Чортківським  відділенням управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Тернопільській області проведено аналіз  суми витрат по тимчасовій непрацездатності страхувальників  міста  та району за період з 1 липня  по 1 вересня 2017 року.

Зокрема за результатами аналізу встановлено  зростання  тимчасової непрацездатності, тривалих випадків тимчасової непрацездатності, збільшилися витрати  та дні по тимчасовій непрацездатності  в окремих   страхувальників, а саме  Підприємство  Біллербек Україна перо – пухова фабрика,    ДП «Чортківський лісгосп»,  Чортківська СЕШМД, Управління освіти, молоді та спорту Чортківської міської ради, Чортківська філія ТзОв «Се Борднетце – Україна» та ряд інших .

Детальний аналіз витрат буде зроблено за результатами роботи кварталу, про що додатково буде повідомлено керівників установ та організацій.

         Чортківське відділення  звертається  до керівників та голів комісій по соціальному страхуванню з пропозицією проаналізувати стан справ з тимчасової непрацездатності. З такими пропозиціями ми звертаємось і до медичних працівників від яких залежить виписка листків по тимчасовій непрацездатності. Працівники Чортківського відділення готові до співпраці із страхувальниками  та застрахованими особами району з  питань, які відносяться до   компетенції відділення .

Наша адреса м. Чортків , вул. Степана Бандери 89-А , телефони 3-16-49,

3-21-78.

 

Додатково до відома страхувальників надаємо інформацію про порядок розрахунку допомоги по тимчасовій непрацездатності

 

Порядок обчис­лення середньої заробітної плати (доходу, грошового за­безпечення) для розрахунку виплат за загальнообов’яз­ковим державним соціальним страхуванням затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 26.09.2001 р. № 1266 (далі — Порядок),

У пункті 2 Порядку зазначено, що сума страхових ви­плат застрахованій особі та оплата перших п’яти днів тимчасової непрацездатності за рахунок коштів робото­давця обчислюється множенням суми денної виплати, розмір якої встановлюється у відсотках середньоденної заробітної плати залежно від страхового стажу, якщо йо­го наявність передбачено законодавством, на кількість календарних днів, що підлягають оплаті.

Пунктом 3 Порядку визначено, що середньоденна за­робітна плата обчислюється діленням нарахованої за розрахунковий період (12 календарний місяців) заробіт­ної плати, на яку нараховано єдиний внесок на загально­обов’язкове державне соціальне страхування (далі єдиний внесок), на кількість календарних днів перебування у трудових відносинах у розрахунковому періоді без урахування календарних днів, не відпрацьованих з по­важних причин (тимчасова непрацездатність, відпустка у зв’язку з вагітністю та пологами, відпустка для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку та шестиріч­ного — за медичним висновком, відпустка без збережен­ня заробітної плати, далі — поважні причини).

Пунктом 4 Порядку передбачено, що середньоденна за­робітна плата не може перевищувати максимальної величи­ни бази нарахування єдиного внеску з розрахунку за один календарний день, яка обчислюється діленням установле­ного її розміру в останньому місяці розрахункового періоду на середньомісячну кількість календарних днів (30,44).

Згідно з пунктом 26 Порядку, якщо застрахована особа перебувала в трудових відносинах менш як 12 календар­них місяців за останнім основним місцем роботи, розра­хунковий період визначається за фактично відпрацьовані календарні місяці (з першого до першого числа).

Також слід зазначити, що відповідно до п. 29 Порядку, як­що протягом 12 місяців перед настанням страхового випад­ку, за даними Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування, застрахована особа має Страховий стаж менш як шість місяців, середня заробіт­на плата визначається для розрахунку допомоги по тимчасо­вій непрацездатності виходячи з нарахованої заробітної пла­ти, з якої сплачуються страхові внески, але в розрахунку на місяць не вища за розмір мінімальної заробітної плати, вста­новлений законом у місяці настання страхового випадку.

 

Відділ страхових виплат, матеріального  забезпечення, медичних та соціальних послуг Чортківського відділення управління Фонду соціального страхування України в Тернопільській області

Рубрики: Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту