Чортків online

Із чергового прийому громадян міського голови

Міський голова Володимир Шматько за участі заступників міського голови Романа Тимофія, Олега Недокуса, начальника відділу ЖКГ Василя Воціховського провів черговий прийом громадян. Під час прийому розглянуто 16 звернень громадян, серед яких були й колективні.

Більшість питань стосувались житлово-комунальної сфери.

Однією з проблем є не бажання деяких мешканців багатоквартирних будинків відключатись від центрального теплопостачання як, скажімо, в будинку по вул. Лепкого, 5. У той же час, згідно з затвердженою Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України схемою теплопостачання, перехід на індивідуальне опалення можливий лише за згодою усіх власників квартир.

У цьому будинку є 12 квартир, з них власники 10 квартир хочуть встановити індивідуальне опалення, а власники двох інших не бажають переходити на індивідуальне опалення. Жителі будинку стурбовані ситуацією, що склалася, адже незабаром розпочинається опалювальний період.

Працівниками міської ради проводились бесіди з власниками квартир у цьому й інших будинках, пропонувалась відповідна матеріальна компенсація для придбання опалювального котла за рахунок коштів міського бюджету.

Це стало можливим завдяки прийнятому рішенню міської ради від 12 травня 2017 р. № 638 “Про затвердження програми оптимізації системи теплопостачання міста Чорткова на 2017 рік” згідно з якою інваліди I, II групи захворювань, онкологічно хворі, одинокі люди похилого віку та малозабезпечені верстви населення можуть скористатись такою допомогою.

Зважаючи на усі обставини, міський голова Володимир Шматько, доручив заступнику міського голови Олегу Недокусу та начальнику відділу ЖКГ Василю Воціховському ще раз опрацювати це питання для вирішення ситуації.

Варто зазначити, що на даний час із 26 багатоквартирних будинків у місті Чорткові, що знаходились на центральному теплопостачанні 12 – вже відключені від центрального теплопостачання.

Ряд звернень стосувались надання матеріальної допомоги. Зокрема, жителька міста просила про виділення коштів на лікування чоловіка, який страждає рідкісним захворюванням. Раніше таким хворим держава виплачувала компенсацію на придбання ліків, на даний час ці виплати не здійснюються.

Зважаючи на складне фінансове становище, а також на те, що жінка опікується двома важкохворими — сином і чоловіком, які є інвалідами I групи, Володимир Петрович доручив працівникам відповідних структурних підрозділів міської ради підготувати необхідний пакет документів для виділення з фонду міського голови матеріальну допомогу в розмірі 5 тис. грн.

Звернулась до міського голови і жителька будинку, що по вул. Незалежності, 84 з проблемою недостатнього тиску води у цій багатоповерхівці. Очільник міста в телефонному режимі доручив начальникові водоканалу Віктору Гордієнко оперативно розібратись в ситуації та допомогти у її вирішенні.

Кожне з порушених питань Володимир Шматько взяв під особистий контроль, заявникам надано консультації та роз’яснення, керівникам відповідних структурних підрозділів доручено всебічний розгляд й сприяння.

 

 

Сектор з питань внутрішньої політики і зв’язків з громадськими організаціями та ЗМІ

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту