Чортків online

Зарахування дітей до загальноосвітньої школи – інтернату змінено

Кабінетом Міністрів України прийнято рішення про обмеження переліку підстав для зарахування дітей до інтернатних закладів, а також забезпечення колегіальності у прийнятті відповідних рішень.

Таке рішення регулюється постановою КМУ від 09.08.2017 № 576 “Про внесення змін до Типового положення про комісію з питань захисту прав дитини та Положення про загальноосвітній навчальний заклад”.

Відповідно до вказаної постанови для влаштування дитини до загальноосвітньої школи-інтернату батьки зобов’язані надати рішення комісії з питань захисту прав дитини про доцільність такого влаштування. Раніше до інтернату дітей могли влаштовувати лише за заявою батьків.

На виконання постанови КМУ виконавчим комітетом Чортківської міської ради прийнято рішення “Про внесення змін до рішення виконавчого комітету Чортківської міської ради від 19.02.2014 № 42 “Про створення комісії з питань захисту прав дитини”.

Відповідно до цього рішення зазначеною комісією буде розглядатись питання щодо обгрунтованості обставин, за яких відсутні можливості для здобуття дитиною повної загальної середньої освіти за місцем проживання (перебування) та, після вивчення умов сім’ї дитини, вирішуватись доцільність влаштування її до загальноосвітньої школи-інтернату I-III ст. за заявою батьків із визначенням строку її перебування у школі-інтернаті.

Підставою для зарахування учнів до загальноосвітньої школи-інтернату можливе тільки за умови, якщо через стан здоров’я чи режим робочого часу батьків або осіб, які їх замінюють (крім батьків-вихователів та прийомних батьків), ускладнюється виховання і догляд дітей (тривале стаціонарне лікування, роз’їзний характер роботи, змінна робота, вахтовий метод роботи) або на момент прийняття рішення відсутня можливість влаштування дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування до сімейних форм виховання.

Згідно з вищезазначеною постановою відповідні зміни передбачені і в Статуті Чортківської загальноосвітньої школи-інтернату I-III ст.

На даний час в загальноосвітній школі-інтернаті всього навчається 398 дітей, в тому числі 148 дітей — мають статус інтернатських, з них:
з м. Чорткова — 80 чол., з Чортківського району — 78.

 

Сектор з питань внутрішньої політики і зв’язків з громадськими організаціями та ЗМІ

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту