Чортків online

Із виїзного засідання комісії з питань захисту прав дитини

Постійно діюча комісія з питань захисту прав дитини провела своє засідання на базі загальноосвітньої школи-інтернату.

Питання до розгляду – “Про доцільність влаштування дітей у Чортківську загальноосвітню школу-інтернат I-III ст. з п’ятиденним перебуванням та харчуванням за заявою батьків відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 09.08.2017 року № 576 “Про внесення змін до Типового положення про комісію з питань захисту прав дитини та Положення про загальноосвітній заклад”.

Голова комісії — міський голова Володимир Шматько зазначив, що згідно з постановою перелік осіб, які мають право на статус інтернатських учнів суттєво зменшиться. 
Проте, рішення буде прийнято лише після індивідуальних бесід з кожним із батьків. Також Володимир Петрович сказав, що допоки остаточне рішення не буде прийнято перебування у навчальному закладі для інтернатських учнів не зміниться.

Начальник управління освіти, молоді та спорту Людмила Поліщук наголосила, що учбовий процес у школі-інтернаті залишається без змін, діти, яким відповідно до постанови буде припинено можливість п’ятиденного перебування та харчування матимуть змогу продовжити навчання у цьому закладі.

Окрім того, згідно з рішенням виконавчого комітету від 15 вересня 2017 року № 326 “Про затвердження вартості харчування для дітей пільгових категорій” діти-сироти, діти-інваліди, діти, позбавлені батьківського піклування, діти з малозабезпечених сімей, діти, які прибули із зони антитерористичної операції, діти, батьки яких є учасниками антитерористичної операції матимуть право на одноразове харчування за кошти міського бюджету.

Впродовж засідання члени комісії розглянули представлені документи, вислухали усіх батьків, діти яких мають статус інтернатських та вирішили після опрацювання усіх матеріалів, а також результатів проведення комісії з питань захисту прав дитини Чортківської райдержадміністрації прийняти остаточне рішення.

Наразі в загальноосвітній школі-інтернаті зі статусом інтернатських дітей навчається 148 осіб, з них з м. Чорткова — 80 чол., з Чортківського району — 78.

По завершенні засідання комісії міський голова Володимир Шматько спільно з начальником управління освіти, молоді та спорту Людмилою Поліщук, директором школи-інтернату Тетяною Яремко оглянув навчальні класи, поспілкувався з педагогами та дітьми.

 

 

Сектор з питань внутрішньої політики і зв’язків з громадськими організаціями та ЗМІ

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту