Чортків online

Із пленарного засідання чергової сесії міської ради

На черговій тридцятій сесії міської ради, яку провів міський голова Володимир Шматько розглянуто 27 питань, включених до порядку денного.

Усі питання попередньо обговорені й розглянуті на засіданнях постійних депутатських комісій, згодом на погоджувальній раді й рекомендовані до розгляду на пленарному засіданні сесії міської ради.

Перед тим, як перейти, безпосередньо, до розгляду проектів рішень, міський голова Володимир Шматько представив депутатському корпусу новопризначеного начальника Чортківського районного відділу поліції Анатолія Івановича Мельника та запросив його до слова.

Звертаючись до присутніх А.І. Мельник зазначив, що пріоритетним напрямком роботи його як керівника є забезпечення рівня безпеки для громадян міста Чорткова й Чортківського району. 
Начальник поліції зазначив, що на даний час поліція знаходиться в стадії реформування і це спричинює до різного роду проблем, починаючи від кадрового забезпечення і закінчуючи технічним оснащенням. Проте, загальна криміногенна ситуація знаходиться під постійним контролем.

Одним з найбільш поширених злочинів є скоєння квартирних крадіжок так званими “гастролерами”. Реальним способом боротьби з різного роду правопорушеннями й оперативним розкриттям злочинів є встановлення камер відеоспостереження. Цей досвід, що поширений в усьому світі, дає можливість (за умови встановлення якісних відеокамер) розпізнати обличчя, прочитати номери машини правопорушників тощо.

“У Чорткові вже розпочато процес встановлення таких камер, що свідчить про зацікавленість органів місцевої влади спільно з поліцією працювати над поліпшенням криміногенної ситуації в місті. Я хочу запевнити, що завжди готовий до співпраці з депутатами міської ради задля вирішення нагальних проблем діяльності районного відділу поліції та досягнення основної мети – забезпечення спокою наших громадян”,- сказав Анатолій Мельник.

Міський голова Володимир Шматько подякував керівнику поліції за співпрацю з міською владою, муніципальною поліцією завдяки чому є реальні результати попередження правопорушень.

“З часу призначення нового начальника поліції, за останні два місяці, ми бачимо підтвердження плідної роботи патрульної служби і муніципальної поліції щодо правових дій відносно недобросовісних водіїв. Складено велику кількість протоколів за стоянки в недозволених місцях, порушення правил дорожнього руху, зменшено кількість перевезень великогабаритного транспорту містом.

Проте, у нашому невеликому Чорткові постійно зростає як кількість транспорту так і кількість недобросовісних водіїв. Для врегулювання ситуації міською владою ініційовано розроблення проекту організації дорожнього руху, що наразі знаходиться в стадії завершення, по вулицях Копичинецька, Тараса Шевченка, Незалежності, Володимира Великого. 
На цих центральних дорогах міста будуть встановлені усі обов’язкові знаки і розмітки й законні пішохідні переходи. 
В проект бюджету на наступний рік ми закладемо кошти на закупівлю цих знаків, сума буде досить велика, бо знаків потрібно дуже багато.

Безперечно, що для нас усіх присутніх у цьому залі важливо, щоб наша співпраця продовжувалась і патрулювання міста було постійним. 
Цього чекають від нас жителі міста, які разом з нами прагнуть жити в безпечному і комфортному Чорткові”, – сказав Володимир Петрович.

Також очільник міста звернувся до депутатів з проханням збільшити у наступному 2018 році видатки по “Програмі сприяння поліції у підвищенні рівня безпеки громадян на території міста Чорткова на 2017-2021 роки” для належного виконання службових обов’язків працівниками Чортківського районного відділу поліції.

Опісля депутати приступили до розгляду питань порядку денного.

 

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту