Чортків online

У Чорткові тривають рейди по виявленню порушників підпалу сухостою

Не дивлячись на неодноразові попередження щодо недопустимості підпалу рослинності або її залишків, на жаль, деякі жителі міста продовжують завдавати шкоди здоров’ю людей і навколишньому середовищу.

Лише протягом вчорашнього дня (16 жовтня) працівниками муніципальної поліції міської ради при здійсненні чергового рейду виявлено більше 20 правопорушень правил благоустрою, а саме: самовільного підпалу сухостою.

Як поінформував начальник муніципальної поліції міської ради Назарій Пиптик рейди проведено по вулицях: Гранична, В. Великого, Маковея, Київська, 16 Липня та мікрорайонах Бердо і Синяково. На місці вчинення правопорушень складено 5 протоколів.

Дуже прикро, що розуміючи наслідки таких дій, громадяни не проявляють достатньої свідомості, продовжуючи наражати на небезпеку себе і оточуючих. Адже шкода від спалювання сухої трави багатогранна й небезпечна. До складу диму від спалювання сухої рослинності та її залишків входять пил, окиси азоту, чадний газ, важкі метали і низка канцерогенних сполук. Окрім цього, з димом у повітря вивільняються одні з найбільш отруйних для людини речовин — діоксини.

Звертаємось до усіх жителів міста: якщо ви стали свідком таких дій з боку сусідів знайомих чи інших людей, не будьте байдужими, робіть зауваження або звертайтесь за тел. +38(03552) 2-27-98 (приймальня міської ради).

Також нагадуємо, що згідно зі статтею 152, пункту 8, частини 2, 4,  розділу 2 Кодексу України  “Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою територій населених пунктів”  суми штрафів за спалювання листя, трави, бур`яну, відходів виробництва, побутового сміття в межах міста складають: для фізичних осіб від 340 до 1360 грн., для юридичних осіб від 850 до 1700 грн.

Пам’ятайте про шкоду, що завдається природі й людям внаслідок самовільного випалювання сухої рослинності та її залишків!

Бережіть природу, будьте господарями свого міста!

Сектор з питань внутрішньої політики і зв’язків з громадськими організаціями та ЗМІ

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту